Sovietul Suprem a aprobat legislația rusă pe teritoriul Transnistriei

Evgheni-Sevciuk-Transnistria-Republica-Moldova-granite
Foto:Evghenii Șevciuk, președinte al Sovietului Suprem al auto-proclamatei Republici Moldovenești Nistrene, PC:www.gazetadecluj.ro

Sovietul Suprem de la Tiraspol a votat în prima lectură actul normativ care permite preluarea legilor Rusiei. Iniţiativa de a prelua legislaţia Federaţiei Ruse a fost înaintată de liderul de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk.

Reamintim că Șevciuk consideră că măsura este necesară pentru a permite „integrarea poporului transnistrean pe teritoriul Rusiei”.

„Aceasta ar permite răspândirea şi aplicarea experienţei legislative ruse, în conformitate cu dorința poporului de se a se uni cu Rusia, exprimată prin referendumul din 2006”, a afirmat Evghenii Șevciuk într-o scrisoare atașată la proiectul de lege.

Analistul Roman Mihăeş a afirmat “Republica Moldova trebuie să atenţioneze partenerii de dezvoltare. Dacă nu luăm măsuri imediate şi rapide, înseamnă că Moldova este de acord cu politicile promovate. A venit timpul ca Parlamentul să ocupe o poziţie mai clară în legătură cu această regiune. Dacă se va aplica legislaţia Rusiei, ar trebui de mers la aşa paşi şi să fie luată o poziţie categorică.”, informează publika.md.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *