Eugen Carpov: Tiraspolul provoacă autoritățile de la Chișinău

Eugen-Carpov1
Foto:Eugen Carpov, PC: infoprut.ro

Vicepremierul pentru reintegrare, Eugen Carpov, consideră că decizia de ieri a aşa-numitului Soviet Suprem de la Tiraspol, este o provocare l-a adresa Chișinăului.

Reamintim că ieri Sovietul Suprem din Transnistria a aproba legislația rusă, rugat să se expună Vicepremierul pentru Reintegrare a spus că decizia de ieri a aşa-numitului Soviet Suprem de la Tiraspol nu se încadrează în niciun format de negocieri existent la moment.

Mai mult ca atât, Eugen Carpov susţine că Republica Moldova a adresat demersuri oficiale Federaţiei Ruse prin care a solicitat poziţia Guvernului de la Moscova în această privinţă. Până la moment nu au fost primite careva note informative în scris, însă potrivit viceprim-ministrului la nivel verbal există reacţii de neacceptare din partea Rusiei a unei asemenea decizii, transmite publika.md.

“Este din nou un pas unilateral, adoptat în pofida eforturilor pe care le-am întreprins de promovare a reglementării conflictului. Este o nouă provocare la adresa comunității internaționale. De ce spun că este provocare, pentru că, vă amintiți, recent, la Kiev în cadrul reuniunii miniștrilor ai afacerilor externe ai OSCE a fost adoptată o declarație, unde a fost reconfirmat din nou caracterul suveran și teritorial integru al R. Moldova”, a spus Carpov.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *