Brazii de Crăciun, mai scumpi decât anul trecut

646×404
Foto:PC: adevarul.ro

În piețele din Chişinău au apărut în vânzare primii brazi de Crăciun. Comercianții recunosc că în acest an preţul este mai mare, cu aproximativ 20 de lei, dar motivează prin faptul că este mai scump combustibilul şi a crescut inflația.

Prețul variază în funcție de înălțime, dar mai ales de coroana bradului. O comerciantă de la Piaţa Centrală, care vine brazi aduși de la Briceni, spune că prețul începe de la 140 de lei pentru 1 metru sau 1,20. Brazii de aproape 1,5 metri ajung să coste peste 200 de lei, iar brazii de aproape doi metri – 300-400 de lei. Nu este atât de importantă înălţimea bradului, cât bogăția coroanei. Dacă un brad are peste 1 metru, dar este stufos, poate să coste şi 300 de lei, transmite IPN.

Cei mai ieftini brazi, cu mai puţine ace, se dau cu 50 de lei pentru 1 metru şi 80 de lei pentru 1,5 metri.  Vânzătorul spune că se găsesc cumpărători şi pentru aceştia, pentru că nu fiecare îşi permite să dea peste 100 de lei pentru pomul de Crăciun.

Şi brazii artificiali sunt la căutare. Preţul acestora porneşte de la 450-500 de lei pentru 1 metru şi ajung la 1000-1500 pentru cei de aproape doi metri. Comercianţii se plâng însă pe cererea redusă. Puţin sunt gata să scoată din buzunare 500 de lei pentru brad, chiar dacă îl au pentru mai mulţi ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *