ONG-urile de mediu au adus la cunoștință problemele ecologice din Chișinău

DSC_0118
Foto:Iuliana Cantaragiu, Corneliu Mîrza, Mihai Mustea

Organizațiile neguvernamentale de mediu, au organizat astăzi, 19 decembrie, o conferință de presă, în cadrul căreia au evidențiat problemele ecologice acute din Chișinău.

ONG-urile au format o coaliție “Ziua Pământului-2014” pentru a marca evenimentul din 22 aprilie anul viitor. Această coaliție a făcut o analiză a activităților de protecție în orașul Chișinău și a decis de a alcătui și pune la dispoziția cetățenilor lista celor mai grave probleme de mediu care au fost generate sau au persistat în acest an.

Coaliția a formulat Cartea Neagră de mediu, un almanah a problemelor ecologice din Chișinău.

ONG-urile și-au luat angajamentul să transmite mesajul primăriei, să monitorizeze activitatea autorităților publice și să continuie campania de informare a cetățenilor. Ei au subliniat faptul că sunt organizații apolitice, și scopul lor este să se ocupe cu ecologia și nu cu politica.

Din problemele cele mai stringente depuse în cartea neagră putem evidenția: depozitarea deșeurilor în cartierul Purcel, defrișarea masivă a arborilor și arbuștilor, distrugerea marcajelor pistei de cicliști de pe traseul Academia de Științe- Porțile Orașului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *