Vladimir Voronin a refuzat dezbaterea publică cu Iurie Leancă

–
Foto:Vladimir Voronin, PC: vox.publika.md

Vladimir Voronin, a adresat o scrisoare conducerii companiei publice ”Teleradio – Moldova”, prin care mulțumește pentru invitația lansată de a participa la emisiunea ”Bună Seara” alături Iurie Leancă, dar este nevoit să o refuze.

Reamintim că, în timpul discursului său în fața Parlamentului, Premierul Iurie Leancă l-a invitat pe Președintele Partidului Comunist la o dezbatere televizată privind tema PIB-ului. Fostul Președinte al țării a răspuns cu o scrisoare la invitația postului de televiziune Moldova 1, în care a adus mulțumiri pentru  oportunitatea de a participa la emisiunea “Bună Seara” alături de actualul premier.

Tot în această scrisoare el argumentează alegerea sa de a refuza invitația “Vă comunic că nu am ce dezbate cu un trădător al ţării, trădător al Patriei, funcţionar acuzat de corupţie, chiar dacă el ocupă o funcţie înaltă în stat! Sunt convins că voi fi susţinut în această apreciere de către adepţii şi colegi mei, dar şi de toţi cetăţenii oneşti ai ţării noastre.” scrie fostul președinte.

Textul scrisorii integral

Dlui Constantin MARIN,
Preşedintele Companiei „Teleradio-Moldova”

Stimate Dle Marin

Am fost invitat să particip, alături de Iurie Leancă, la emisiunea ”Bună Seara” în cadrul căreia era preconizată dezbaterea problemelor de politică externă.
Vă sunt recunoscător pentru invitaţie. Dar ţin să menţionez că am apreciat intenţia Dumneavoastră de a realiza cât mai rapid scenariul scris de actualul prim-ministru, care tinde să muşamalizeze printr-o farsă demagogică o realitate dramatică în care se zbate Moldova. În acelaşi timp, sper că idea ”dezbaterilor” a apărut în colectivul de creaţie a televiziunii publice şi nu a fost o indicaţie direct din partea unui domn, care a invocat-o de la tribuna parlamentară în ziua în care mi-aţi remis invitaţia. Sper că este doar o simplă coincidenţă.
Dacă e să mă refer la subiect, permiteţi-mi să Vă amintesc că dl. Iurie Leancă figurează în calitate de principal acuzat în documentele de acuzare (moţiunile de cenzură) înaintate de fracţiunea noastră, fiind acuzat de cea mai gravă crimă împotriva poporului şi a ţării – TRĂDAREA PATRIEI. Nemaivorbind de faptul că în componenţa fostului cabinet de miniştri a fost demis cu formularea ”pentru corupţie”.
În context, Vă comunic că nu am ce dezbate cu un trădător al ţării, trădător al Patriei, funcţionar acuzat de corupţie, chiar dacă el ocupă o funcţie înaltă în stat! Sunt convins că voi fi susţinut în această apreciere de către adepţii şi colegi mei, dar şi de toţi cetăţenii oneşti ai ţării noastre.
Totodată sunt disponibil oricând să fac publică poziţia mea pe orice tematică actuală în faţa telespectatorilor postului de televiziune publică ”Moldova 1” şi voi accepta cu plăcere pe viitor invitaţia Dumneavoastră de a participa la orice program formatul căruia permite acest lucru. Sper ca televiziunea publică să-mi va ofere această posibilitate.

Cu respect,
Vladimir VORONIN

Reamintim că Partidul Comunist  înaintat o moțiune de cenzură pe data de 5 decembrie curent, care a fost discutată în Parlament pe data de 11, și nu a acumulat numărul necesar de voturi.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *