Despre Erasmus-ul din Olanda, monumentele liderului bolșevic, elevi care nu copiază și reduceri la transportul interurban află din cele mai importante și populare știri de pe #diez din 10 decembrie 2013.
#1. Nicolae Potorac despre Olanda, eșecuri și vise care vor deveni realitate
Nicolae Potorac, sau Nicu, după cum îi zic prietenii, a beneficiat la momentul oportun și și-a făcut studiile în Olanda la Erasmus University.
#2. 20 de idei de decorații pentru Crăciun, pe care poți să le faci singur
Magazinele și târgurile de iarnă sunt pline de decorațiuni pentru brad, casa și masă pentru sărbătorile de iarnă. Noi vă sugerăm însă altceva – să le faci faceți singuri.
#3. Câte din monumentele lui Lenin au rămas în Moldova?
După evenimentele de la Maidan din Kiev, #diez și-a pus întrebarea câte monumente lui Lenin au rămas în Moldova.
#4. Cât costă protestele de pe #euromaidan?
Potrivit epravda, luni pentru #euromaidan au fost cumpărate 8 tone de pâine, pentru următoarele 4-5 zile, și dacă nu va ajunge se va mai cumpăra.
#5. A fost relansată campania „NU copiez – aleg să fiu onest”
Ieri, 9 decembrie, de Ziua Internațională Anticorupție, mai multe organizații de tineri și elevi – Consiliul Național al Elevilor, Centrul Media pentru Tineri și Asociația Y-Peer – au relansat campania ”NU copiez – aleg să fiu onest”, care promovează integritatea în timpul susținerii testelor și examenelor școlare.
#6. Parodie la felul în care media din Rusia transmite știrile din Europa
În urma multor critici aduse la felul în care mass-media din Rusia transmite știrile din Ucraina, niște ucraineni a făcut o parodie la felul cum se aud știrile la o televiziune din Rusia.
#7. Aplicația care îți arată cine din prietenii tăi de pe Facebook te urăște
Numărul mediu de prieteni pe care îi are un utilizator de Facebook este 342, însă de cele mai multe ori mulți din acești prieteni sunt acolo din necesitate, nu din dragoste.
#8. De sărbători se organizează transport la preț redus pentru studenții din Cahul și Bălți
Organizația de tineret Da!Moldova! în perioadele de sărbători pregătește pentru studenții din Bălți și Cahul transport la preț redus față de cel oficial, în cadrul proiectului ”Da!Transport pentru TINEri”.
#9. 28 plăţi achitate de părinţi pe parcursul unui an şcolar
Conform legislației Republicii Moldova, învățământul primar şi secundar general este integral finanțat de stat, iar studiile în astfel de instituții sunt fără plată.
#10. Doar 10% dintre studenţii moldoveni care pleacă în România se întorc în Moldova
Un raport al Centrului Român de Politici Europene (CRPE) arată că doar 10% dintre studenţii moldoveni care pleacă în România aleg să se întoarcă în Republica Moldova după încheierea studiilor, astfel că actualele burse de patru ani acordate acestora ar trebui înlocuite cu scheme de mobilitate cu o perioadă mai scurtă.