Șevciuk vrea aplicarea legislației Ruse în Transnistria

Evgheni-Sevciuk-Transnistria-Republica-Moldova-granite
Foto:Evghenii Șevciuk, președinte al Sovietului Suprem al auto-proclamatei Republici Moldovenești Nistrene, PC:www.gazetadecluj.ro

Evgheni Șevciuk, a propus miercuri Sovietului Suprem (Parlamentul transnistrean) de la Tiraspol să modifice Constituția Transnistriei prin introducerea unor articole care ar permite aplicarea legislației ruse.

Agenția Novosti Pridnestrovia informează că Șevciuk consideră că măsura este necesară pentru a permite „integrarea poporului transnistrean pe teritoriul Rusiei”.

„Aceasta ar permite răspândirea şi aplicarea experienţei legislative ruse, în conformitate cu dorința poporului de se a se uni cu Rusia, exprimată prin referendumul din 2006”, a afirmat Evghenii Șevciuk într-o scrisoare atașată la proiectul de lege.

Conform unui referendum organizat la 17 septembrie 2006, 97% dintre locuitorii regiunii s-au declarat în favoarea unirii cu Rusia și numai 2,3% contra. Rezultatele sondajului de opinie arată că transnistrenii nu au schimbat dorințele politice, și în 2012, 82,6% procente sunt pro vectorului de unire cu Rusia relatează smartnews.ru.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *