Astăzi va avea loc tragerea la sorți finală pentru CM de Fotbal din 2014

finaldrawstage
Foto:Scena unde va avea loc tragerea la sorți finală. PC: Eurosport

Tragerea la sorti pentru Campionatul Mondial de Fotbal 2014 din Brazilia va avea loc vineri seara, 6 decembrie 2013. Ceremonia în care 32 de țări calificate vor afla soarta lor în această competiție va începe la ora 18:00.

Evenimentul se va desfășura în statul Bahia, în zona turistică Costa dos Coqueiros. Prezentatorul ceremoniei va fi secretarul FIFA Jérôme Valcke, care va fi asistat amabil de către niște personalități legendare ca: Geoff Hurst, Cafu, Fabio Cannavaro, Zinedine Zidane, Mario Kempes, Fernando Hierro, Lothar Matthäus și Alcides Ghiggia. Toți acești invitați special vor deschide bilele cu numele naționalelor calificate la turneul final FIFA 2014.

 

Una din extragerile anterioare FIFA. PC: fifa.com
Una din extragerile anterioare FIFA. PC: fifa.com

Elementele de bază ale tragerii la sorți sunt destul de simple. Câte o echipă din fiecare pot va fi plasată în fiecare dintre cele opt grupe. Echipelor din primul pot, rezervat pentru naționalele capi de serie, le vor fi alocate în mod automat poziția de sus din grupe, cu gazda plasată automat în Grupa A, pentru a asigura faptul că Brazilia va juca primul meci al competiției. Cele trei poturi rămase vor fi trase la sorți aleator, dar cu câteva excepții.

Având în vedere că există nouă echipe europene care nu sunt capi de serie, FIFA va trebui să aranjeze oarecum situația. De aceea, primul element al tragerii la sorți va fi selectarea uneia dintre aceste echipe la întâmplare și plasarea ei în Potul 2, care are doar șapte echipe în prezent.

Echipa european ”ghinionistă” va fi apoi plasată într-un grup cu o națională cap de serie din America de Sud, pentru a asigura o separare geografică. FIFA va decide această echipă din America de Sud prin plasarea Braziliei, Argentinei, Columbiei și Uruguayului într-un Pot temporar X și extrăgând una dintre țări.

Tragerea la sorti va continua apoi aleator – deși Chile și Ecuador nu vor fi plasate în același grup cu capii de serie din America de Sud, în scopul asigurării separării geografice.

Naționalele:

1-ul Pot (capi de serie): Brazilia, Spania, Germania, Argentina, Columbia, Belgia, Uruguay, Elveția

Al 2-lea Pot (CAF și CONMEBOL): Chile, Ecuador, Coasta de Fildeș, Ghana, Algeria, Nigeria, Camerun

Al 3-lea Pot (AFC și CONCACAF): Australia, Iran, Japonia, Coreea de Sud, Costa Rica, Mexic, Honduras, Statele Unite ale Americii

Al 4-lea Pot (UEFA): Bosnia și Herțegovina, Croația, Anglia, Franța, Grecia, Italia, Olanda, Portugalia, Rusia. *Una dintre aceste echipe va fi extrasă la întâmplare, pentru a se alătura Potului 2

La eveniment va fi prezentată și mingea oficială a CM FIFA 2014 – Brazuca:

 

Mingea oficială a FIFA 2014 'Brazuca'. PC: Eurosport
Mingea oficială a FIFA 2014 ‘Brazuca‘. PC: Eurosport

Campionatul Mondial 2014 se va desfășura în perioada 12 iunie-13 iulie. Un număr de 12 stadioane vor fi la dispoziția celor 32 naționale care vor participa astăzi la extrageri. Nu toate terenurile de fotbal sunt date în exploatare, însă oficialii promit finisarea lucrărilor în timp, cu toate că recent pe una din tribunele stadionului Corinthians Arena a căzut o macara, accident soldat cu 2 morți și un rănit grav. Anume acest stadion va găzdui primul meci al campionatului.

Taguri: #fotbal
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *