Chișinăul poate vedea deja ”Limita de jos a cerului”

WP_20131204_003
Foto:Igor Cobileanski răspunzând la întrebări legate de film

După ce a fost premiat la mai multe festivaluri internaţionale, lungmetrajul „La limita de jos a cerului”, în regia lui Igor Cobileanski, a ajuns să fie prezentat şi în Republica Moldova. Premiera a avut loc miercuri, 4 decembrie, la un cinematograf din Chişinău

Potrivit IPN, regizorul moldovean, Igor Cobileanski, a menţionat, în cadrul unei conferinţe de presă, că filmările au durat o lună, însă montarea a luat mai bine de 2 ani şi jumătate. Scenariul a fost scris de Corneliu Porumboiu şi reflectă povestea lui Viorel, un traficant mărunt de droguri care trăieşte într-un oraş uitat de lume din Republica Moldova. Rolurile principale sunt interpretate de actorii Igor Babiac, Sergiu Voloc şi Ela Ionescu, iar filmările au fost realizate la Orhei.

Igor Cobîleanschi mulțumind actorilor și echipei cu care a făcut filmul
Igor Cobileanski mulțumind actorilor și echipei cu care a făcut filmul

„Iniţial pelicula şi-a propus să aducă pe ecran doar actori moldoveni, însă după mai multe căutări în Moldova, a fost adusă actriţa Ela Ionescu, de la Bucureşti”, a spus regizorul.

Cheltuielile pentru turnarea filmului au fost de circa 1,2 milioane de euro. O parte din bani a fost alocată sub formă de credit de către Centrul Naţional al Cinematografiei din România. Regizorul a spus că nu a solicitat ajutorul financiar al guvernării de la Chişinău, cu toate acestea a primit ajutor de ordin tehnic pe parcursul filmărilor. Potrivit lui Igor Cobileanski, singura problemă mare pe platoul de filmare a fost soarele, întrucât pelicula a fost concepută cu scene filmate în zile înnorate.

Pelicula va rula la Chişinău timp de o săptămână, după care se va decide dacă perioada va fi sau nu prelungită.

Afișul promoțional al filmului
Afișul promoțional al filmului

„La limita de jos a cerului” a avut premiera mondială în această vară, în competiţia East of the West a Festivalului Internaţional de Film de la Karlovy Vary. Filmul a fost premiat la Festivalul Internaţional de Film de la Varşovia şi la Festivalul Internaţional de Film „Molodist” de la Kiev.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *