Doru Curoșu susține #Euromaidan

1460100_10201402154589006_919130616_n
Foto:Doru Curoșu PC: Facebook/ Doru Curoșu

Doru Curoșu este președintele Consiliului Național al Tineretului din Moldova, dar și un activist civic cunoscut pentru acțiunile sale. El susține #Euromaidan, iar #diez îți spune de ce.

#diez 1: Cum explici ce este “Euromaidan?”

#Doru Curoșu: Întregul protest are loc, ca și la “Revoluția Portocalie”, în Piața Independenței, numită de locuitori – “Maidan”. Mișcarea cetățenilor și protestele sunt Pro continuării parcursului European al Ucrainei, care în ajun de Summitul de la Vilnius, a făcut un pas înapoi. Din acest motiv, presa locală numește protestul “EuroMaidan”.

#diez 2: Dacă ar avea loc un asemenea protest de amploare ca și în Ucraina, ai participa? De ce?

#Doru Curoșu: Mereu am fost pentru exprimare liberă și proteste pașnice. Am fost activ implicat în protestele ce promovau un mesaj important pentru mine și cu care eram de acord încă de la școală. Aș face-o din nou, în cazul în care statul nostru din nou ar lua decizii fără consultarea cetățenilor, atunci când vor uita că Guvernul lucrează pentru popor și nu pentru buzunarul lor, când vor uita ce au promis în campaniile electorale sau când vor fi promovate valori incompatibile pentru țara noastră care merge cu pași mici, dar sigur, spre Europa.

#diez 3: Ce rezultat crezi că va avea acțiunea “Euromaidan”?

#Doru Curoșu: Cel mai important rezultat este solidaritatea și integritatea cetățenilor Ucrainei, fapt demonstrat prin protestele din ultimele zile. Cetățenii au adus aminte Președintelui, cine l-a ales și pentru ce. Iar decizia lui recentă de a relua tratativele cu UE, demonstrează încă o dată puterea poporului. Un alt rezultat deja inevitabil, este însăși urmele protestului atât la nivel politic intern și internațional, cât și pentru cetățeni.

#diez 4: Ce mesaj ai transmite protestatarilor din Ucraina?

#Doru Curoșu: Același pe care l-am spus și ieri în Scuarul Europei – un popor puternic se vede și la bine și la greu. Cetățenii Ucraineni sunt acum urmăriți de toate țările Europene, cel puțin, susțin exemplul lor de a lupta pentru un viitor mai bun. Le doresc să rămână puternici moral, și să lupte în continuare pentru dreptul de a te exprima liber și a rămâne integri față de un obiectiv spre care Ucraina merge din 2004.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *