Vinurile din RM ar putea fi exportate în UE în scurt timp

IMG_9005
Foto:Vlad Filat la Facebook Forum PC: #diez

Vinurile moldoveneşti ar putea fi exportate în Uniunea Europeană la mijlocul lunii curente. Teza pornește de la declarația făcută de Vlad Filat în cadrul unei emisiuni televizate.

Pe data de 10 decembrie va fi finalizată ultima procedură pentru a face posibilă exportarea vinurilor moldovenești în Uniunea Europeană” a declarat Vlad Filat, în platoul unei emisiuni  televizate la Prime TV.

Viteza şi calitatea cu care ne-am mişcat în parafarea Acordului de Asociere şi cel de Liber de Schimb este o premieră pentru UE. Nu ne propunem să batem recorduri la capitolul viteză. Noi dorim pentru cetăţenii Republicii Moldova beneficii cât mai curând posibil“, a mai spus liderul PLDM.

Vlad Filat a menţionat că Moldova va fi ţară membră a UE când va întruni toate criteriile necesare pentru a avea acest statut, adică economie funcţională, legislaţie euroconformă şi infrastructură modernă, menită să îmbunătăţească calitatea vieţii cetăţenilor Republicii Moldova.

Politicianul a spus că beneficiile pe care le vor resimţi cetăţenii Republicii Moldova de pe urma parafării şi semnării Acordului de Asociere cu UE vor fi resimţite deja în viitorul apropiat când va fi abolit regimul de vize.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *