(video) Filmele studenților din anul II de la AMTAP împotriva violenței asupra femeii

mamatata
Foto:Secvență din filmul lui Victor Pietraru

Asociația Promo-LEX în parteneriat cu Inspectoratul General al Poliției a lansat Concursul filmului de scurt metraj în cadrul Campaniei „16 zile de acțiuni împotriva violenței asupra femeii”.

Timp de aproape două luni studenții din anul II ai Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice, Catedra Multimedia au realizat mai multe filme de scurt metraj prin care au vizualizat problema abuzului în familie. Aceștia au avut libertatea de a crea și de a prezenta problema violenței în propria viziune.

Principalul obiectiv al filmelor este de a sensibiliza opinia publică cu privire la fenomenul violenței împotriva femeii. Campania este o activitate de voluntariat din partea tuturor actorilor implicați

Concursul se desfășoară începând cu 28 noiembrie și se va încheia cu o gală de premiere a câștigătorilor pe data de 8 decembrie 2013. În toată această perioadă filmele vor fi disponibile pe pagina de YouTube a Asociației Promo-LEX unde vor putea fi votate de publicul larg. Evenimentul poate fi urmărit și pe Facebook, un like = un vot sau pe YouTube sau pe Facebook.

În același timp originalitatea conceptului, calitățile tehnice și profunzimea mesajului transmis vor fi evaluate de către un juriu desemnat care va desemna câștigătorii premiilor I și II. Premiile vor fi oferite de către Inspectoratul General a Poliției al Republicii Moldova.

De asemenea vor fi organizate două serate de vizionare a filmelor în mun. Cahul și Bălți. Activitățile vor fi desfășurate în cadrul instituțiilor de învățământ superior unde tinerii vor avea posibilitatea să discute despre fenomenul violenței în familie, cauzele și efectele acestuia.

Filmele din concurs sunt:

Film de Valeria Bejinaru

Film de Cristi Urâtu

Film de Adrian Gușan

Film de Ioan Fusu

Film de Ion Bobeică

Film de Lucian Ciubotaru

Film de Victor Pietratru

Film de Olga Guțu / 1

Film de Olga Guțu / 2

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *