În premieră la Chișinău, se va juca spectacolul documentar SEVEN

seven
Foto:SEVEN este un spectacol inedit, inspirat din interviurile cu şapte femei curajoase din întreaga lume.

Mâine, 27 noiembrie, la Chișinău va fi prezentat în premieră spectacolul documentar SEVEN, inspirat din interviurile cu șapte femei curajoase din întreaga lume.

Interviurile au fost realizate în 2007 de către șapte dramaturgi renumiți. În anul 2008, Hedda Krausz Sjögren, dramaturg, actriţă și producătoare a creat un concept novator de turneu și producţie teatrală intitulat “SEVEN” (”Șapte”) care a fost preluat de către Teatrul Naţional Itinerant din Suedia. Spectacolul a ajuns la al patrulea an de activitate cu turnee în 20 țări și un public de peste 15000 de spectatori. 500 de politicieni și jurnaliști, printre care șapte membri ai Parlamentului European, ministrul suedez al Justiției, ofițeri de poliție, au urcat pe scenă pentru a da voce personajelor din piesă.

Spectacolul s-a bucurat de succes în Suedia, Olanda, Turcia, Belgia, Nigeria, Finlanda, Serbia, Rusia, Danemarca, Lituania, Iordania, Afganistan, India, Macedonia, Albania, Croaţia, Kosovo, Bosnia și Herţegovina, Maroc, iar acum poate fi văzut în premieră și în Moldova. În Chișinău, publicul se va bucura de participarea următoarelor personalități, jucând rolurile femeilor din SEVEN:

#1. Svetlana Bodaci, Directoare Resurse Umane a companiei Moldcell, parte a Grupului TeliaSonera, expert în comunicare și trainer.
#2. Alexei Buzu, Director executiv al Centrului Parteneriat pentru Dezvoltare, expert în egalitatea de gen și guvernare democratică.
#3. Igor Guzun, Director al agenţiei de comunicare „URMA ta”/www.stiripozitive.eu, autorul unei serii de manuale pentru jurnaliști.
#4. Olga Melniciuc, Coordonatoarea programului de mentorat pentru femei „INSPIR-O”, fondatoare a Academiei ”LeaderSHE – Academia tinerelor femei-lider”.
#5. Alina Radu, Directoarea ziarului săptămânal independent “Ziarul de Gardă” / www.zdg.md, producător independent de filme documentare, trainer în jurnalism.
#6. Elena Robu-Popa, Jurnalistă, moderatoare a noului produs video lansat de portalul de știri UNIMEDIA/ www.unimedia.info, fostă moderatoare a emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune Moldova1.
#7. Daniela Terzi-Barbăroșie, co-fondatoare a Centrului Parteneriat pentru Dezvoltare, expert și trainer în domeniul egalității de gen, psihologă, psihoterapeută de familie și cuplu.

Spectacolul “SEVEN” care va avea loc pe data de 27 noiembrie 2013 la ora 18:30 în incinta Academiei de Studii Economice a Moldovei, strada Mitropolit Bănulescu Bodoni 59, bloc F, auditoriul 203. Intrarea la spectacol este liberă. Cei care doresc să vină la spectacol sunt rugați să trimită un e-mail la adresa: oxana.zanoga@eef.md

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *