Catherine Ashton: ”Ne păstrăm angajamentul pentru ucraineni”

ukashton
Foto:Într-o declaraţie semnată de Catherine Ashton, vicepreşedinte al Comisiei Europene, se menţionează că UE ia act de decizia guvernului Ucrainei de a suspenda procesul de pregătirea pentru semnarea Acordului de Asociere cu UE şi crearea Zonei de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător. PC: kyivpost

Uniunea Europeană îşi va păstra ferm angajamentul pentru ucraineni, care ar fi fost principalii beneficiari ai Acordului de Asociere cu UE, prin libertatea şi prosperitatea pe care acesta l-ar fi adus în ţară.

Declaraţia îi aparţine înaltului reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe şi politică de securitate, Catherine Ashton, transmite IPN.

Într-o declaraţie semnată de Catherine Ashton, vicepreşedinte al Comisiei Europene, se menţionează că UE ia act de decizia guvernului Ucrainei de a suspenda procesul de pregătirea pentru semnarea Acordului de Asociere cu UE  şi crearea Zonei de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător.

„Este o dezamăgire, nu doar pentru UE, ci şi pentru oamenii din Ucraina, credem noi. Reformele adoptate în ultimele luni au fost de anvergură. Semnarea unui acord atât de ambiţios oferit vreodată de UE unui stat partener ar fi contribuit la îmbunătăţirea mersului reformelor în Ucraina şi ar fi trimis un semnal clar investitorilor din întreaga lume, precum şi instituţiilor financiare internaţionale”, a menţionat Catherine Ashton.

Înaltul reprezentant al UE consideră că Ucraina trebuie să atragă atenţia la modernizare pentru a deveni un interlocutor previzibil şi de încredere pentru pieţele internaţionale. Iar asocierea cu UE ar fi oferit o ocazie unică de a inversa tendinţa recentă de de descreştere a investiţiilor străine directe în Ucraina şi ar fi dat un impuls pentru negocierile pentru un nou acord cu FMI.

Joi, 21 noiembrie, Guvernul ucrainean şi-a anunţat decizia de a stopa semnarea Acordului de Asociere cu UE, propunând crearea unui grup de lucru tripartit Ucraina-Rusia-UE pe probleme de comerţ.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *