Academia “Start Up”: Dumitru Lungu, învingătorul concursului de Business Planuri

IMG_8957
Foto:Dumitru Lungu la Academia "Start Up"

Dumitru Lungu este antreprenor și el. Director la webconsulting.md, a venit să își împărtășească activitatea cu viitorii antreprenori de la ASEM.

A început prin deschiderea unui Internet Cafe. Nu a uitat și de strategiile de marketing pentru a-și promova afacerea. Deja în primul an de facultate, Dumitru a cunoscut o independență financiară și nu mai avea nevoie să “ceară bani de la părinți.”

În parteneriat cu un ONG am început mai multe activități printre care și Miss ASEM, un concurs de businessplanuri. A vândut Internet Cafe-ul și a deschis Internet Consuting în 2005. Primul sediu a fost Incubatorul de afaceri al ASEM.

Am început site-uri pentru clienți, dar și pentru noi: pariuri.md. belot.md, meteo2.md, de exemplu.

Urmând exemplul bunelului său care făcea totul la o perfecțiune desăvârșită, a înțeles necesitatea calității în ceea ce facem. “Trebuie să facem cel mai bine pentru a deveni cei mai buni”

#Ratările: Statisticile spuneau că majoritatea ratează. Am înțeles că “dacă ceva nu merge bine, nu trebuie să ne descurajăm. Mergem mai departe”.

“Ceea ce trebuie să facem noi în viață este să găsim lucrul care îmi place.” Dumitru a cerut studenților să le spună ce le-ar place. Printre acestea au fost numite: “Agenții de recrutare, Cafenea unde se citește, Biroul de lucruri pierdute, Agenție de PR și organizare evenimente.” El a îndemnat tinerii să se informeze, să se angaeze și să nu renunțe la visul de a deveni căpitanul corabiei voastre.

Visul său pentru viitorii cinci ani este următorul: “Serviciul de studii la distanță care va fi lansat în RM la începutul anului viitor să prospere. Acest serviciu va oferi și servicii pentru companii.”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *