La Bruxelles se va examina aplicarea Planului de acţiuni pentru liberalizarea regimului de vize

cecilia
Foto:Cecilia Malmström îi va înmâna lui Iurie Leancă raportul privind liberalizarea vizelor PC: rferl.org

Comisia Europeană urmează să prezinte, astăzi, cel de-al cincilea raport privind progresele înregistrate de Moldova cu privire la aplicarea Planului de acţiuni pentru liberalizarea regimului de vize. Autorităţile de la Chişinău speră că acest raport va fi ultimul.

Dacă raportul va fi ultimul şi favorabil ţării noastre, Comisia Europeană urmează să recomande statelor membre ale UE să iniţieze procesul de liberalizare a regimului de vize cu Moldova.

Documentul va fi înmânat de comisarul european pentru afaceri interne, Cecilia Malmström, premierului Iurie Leancă, aflat într-o o vizită la Bruxelles.

Moldova a iniţiat dialogul privind liberalizarea regimului de vize în iunie 2010 şi a primit Planul de Acţiuni necesare în ianuarie 2011.

Primul raport de evaluare a progreselor Moldovei în acest domeniu a fost prezentat pe 16 septembrie 2011. Printre acţiunile pe care trebuie să le îndeplinească ţara noastră pentru anularea regimului de vize se numără înlocuirea paşapoartelor obişnuite cu cele biometrice, adoptarea unui şir de măsuri pentru combaterea migraţiei ilegale, a corupţiei şi crimei organizate.

Sursa: Publika

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *