Ionuț Budisteanu în topul celor mai influenți tineri din lume la doar 19 ani

Ionut-Budisteanu
Foto:Ionuț Budisteanu PC: hotnews.ro

Ionuţ Budişteanu, adolescentul român care a câştigat anul acesta marele premiu al celui mai mare concurs internațional de știință pentru tineri, Intel ISEF, a fost inclus recent de revista americană Time, într-un top 16 al celor mai influenţi adolescenţi ai lumii, în 2013.

Românul în vârstă de 19 ani a fost poziţionat pe locul 9, într-un top din care fac parte, printre alţii, Malala Yousafzai (16 ani), tânăra din Pakistan care a fost favorită la câştigarea premiului Nobel pentru pace de anul acesta, Nick D’Aloisio (18 ani), din Australia, unul dintre cei mai tineri milionari din istorie, programator şi antreprenor, Missy Franklin (18 ani), înotătoarea americană care a câştigat 6 medalii de aur la Jocurile Olimpice din 2012, şi Malia Obama (15 ani), fiica cea mare a Preşedintelui Statelor Unite ale Ale Americii, se anunță în publicația Time.

Ionuţ Budişteanu, geniul din Vâlcea, aşa cum a fost numit de presa de la noi, a devenit cunoscut pe plan internaţional după ce a primit, în mai 2013, în SUA, marele premiu şi 75.000 de dolari la Intel International Science and Engineering Fair, pentru crearea unui model viabil de autovehicul low-cost fără șofer. Acesta poate detecta, folosind inteligența artificială, neregularitățile drumului şi poziția mașinii în timp real, iar prețul de comercializare al unui asemenea autovehicul ar ajunge la aproximativ 4.000 de dolari, o alternativă mult mai ieftină la maşina propusă de Google (de 75.000 de dolari). La vremea respectivă, elev la un liceu din Râmnicu Vâlcea, Ionuţ a ales să urmeze facultatea în România, deşi avea multe oferte pentru a pleca peste hotare.

„Sunt foarte mândru că am fost nominalizat de revista Time printre cei mai influenţi adolescenţi ai anului 2013. Sunt foarte mândru să reprezint România în lume, într-o manieră pozitivă”, a scris Ionuţ Budişteanu astăzi pe pagina sa de pe reţeaua de socializare Facebook.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *