Vineri sunteți invitați să vă plimbați prin lumină

plimbari1
Foto:Coperta cărții de poezii a lui Sergiu Botezatu PC: Facebook

Vineri, 15 noiembrie, ora 15.00, în incinta Bibliotecii Municipale “B. P. Haşdeu” va avea loc lansarea volumului de poezie ”Plimbări prin lumină” de Sergiu Botezatu.

PLOUĂ ARGINT

Plouă argint
Peste ochi,
Peste pleoape.
Plouă argint
Peste vorbe
Şi şoapte.
Plouă argint
Peste zi,
Peste noapte.
Plouă argint
Peste tot,
Peste toate.

Ce este ”Plimbări prin lumină”?

“Plimbări prin lumină” este primul volum de versuri al autorului Sergiu Botezatu. Poezia potenţează o incursiune tumultoasă, introspectivă, sinceră spre un univers al luminii, adevărului, emoţiilor infinite, revelaţiilor absolute. Consecinţele lecturii pot fi definitorii pentru cititor, marcând regăsirea de sine sau descoperirea unor noi esenţe.

Cu volumul “Plimbări prin lumină”, Sergiu Botezatu propune o poetică a luminii, căci lumina este metafora simbol a întregului volum de versuri. Autorul se dovedeşte a fi un împâtimit pelerine pe tărâmul iubirii, lumina fiind treaptă a devenirii întru eternitate. (Prof. Dr. Constantin Miu)

Deși vine dintr-un domeniu al empirismului, autorul reuşeşte să plăsmuiască şi să redea scene şi imagini de o sensibilitate şi o expresivitate copleşitoare, capabile să inducă stări, euforii, beatitudini, nostalgii de o mare profunzime şi desăvârşire.

Se remarcă la poetul Sergiu Botezatu o maturitate poetică pe care alţii o capătă cu greu în timp ori nu o capătă deloc. Versul poetului e robust, sănătos, cu acea încărcătură emoţională pe care trebuie să o culegi din străfunduri ale subliminalului, cu partea aceea metafizică care dă frumuseţe şi culoare, fascinaţie, într-o osmoză elegantă care impune optimismul şi dragostea de viaţă. (Prof. Vasile Popovici, Membru LSR – Filiala Iaşi-Moldova).

Cartea a fost pusă în vânzare şi poate fi achiziţionată în librariile: “M. Eminescu”, „Făt-Frumos”, „Libris”, „Pace”, ”Librarie” și Depozit „Cartea”. Este important de menţionat că toate fondurile obţinute din vânzarea volumului de poezie vor fi donate unui orfelinat sau utilizate strict în scopuri caritabile.

Cine este Sergiu Botezatu?

plimbari2
Sergiu Botezatu în cadrul unei prezentări la ATIC PC: Facebook

Sergiu Botezatu (n. 26 iulie, 1970, satul Băcioi, mun Chişinău) și-a făcut studii la Universitatea de Stat din Moldova, Facultatea Economie şi Comerţ. Dragostea de a compune versuri s-a aprofundat în timpul mişcării de eliberare naţională, fiind un participant şi mare susţinător al Cenaclului A. Mateevici şi înflăcarat luptător pentru independenţă.

A urmat studii de masterat la Universitatea Central Europeană din Budapesta şi Universitatea din New York. Din 1995 până în prezent activează în domeniul asistenţei internaţionale. Timp de nouă ani (din februarie 2001) este Liderul Consiliului Dezvoltare Economică şi Manager Senior Proiecte la Agenţia de Dezvoltare Internaţională a Statelor Unite (USAID), gestionând diverse activităţi de dezvoltare în agricultură, agrobusiness, dezvoltare industrială, întreprinderile mici şi mijlocii şi piaţa financiară.

Mai multe informații pe pagina evenimentului: Plimbări prin lumină

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *