Studenții înmatriculați la contract pot pretinde la o bursă socială

0170FF6D-EA2B-4588-9CE6-E31D82C2D38E_mw1024_n_s
Foto:Mai mulţi studenţi vor primi burse PC: Flickr.com

Studenții din familiile social vulnerabile, care își fac studiile în bază de contract, vor avea dreptul să intre în competiţie pentru o bursă socială, la fel ca cei de la buget.

Aşa prevede o decizie aprobată astăzi de Guvern cu privire la modificarea și completarea Hotărârii Executivului din 2006 cu privire la burse şi alte forme de ajutoare sociale pentru studenţii instituțiilor de învățământ superior, mediu de specialitate şi cel secundar profesional, precum şi pentru persoanele care fac studii postuniversitare.

Decizia mai prevede ajustarea acestei hotărâri la Regulamentul-cadru cu privire la ocuparea de către studenți a locurilor cu finanțare bugetară în învățământul superior de stat și excluderea divergențelor între actele normative existente, având scopul de a susține studenții din toate categoriile sociale.

O altă prevedere ține de încurajarea activităților de voluntariat în rândul studenților. Astfel, cei care vor face voluntariat, vor avea prioritate la acordarea bursei, dacă media notelor va fi aceeași la mai mulți pretendenți.

Facem o modificare prin care introducem criteriul de participare la activități de voluntariat, ca un criteriu în baza căruia vor fi evaluate performanța și nivelul de activism al studentului atunci când va fi luată decizia dacă această persoană merită să ia un loc la buget sau nu”, a menționat Maia Sandu în cadrul ședinței de ieri a Guvernului.

Este o abordare corectă și echitabilă, care vine să stimuleze performanța academică”, a declarat ministrul Educației, susţinut de premierul Iurie Leancă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *