Europenii în Ucraina rezolvă cazul “Timoșenko”

l43-timoshenko-121015130854_big
Foto:Iulia Timoșenko PC: lettera43.it

Doi emisari ai Parlamentului European s-au deplasat miercuri la Kiev în speranţa de a găsi o soluţie în cazul opozantei Iulia Timoşenko, aflată în detenţie.

În cursul vizitei lor de trei zile în Ucraina, cei doi emisari, Alexander Kwasniewski şi Pat Cox, urmează să aibă convorbiri cu preşedintele Viktor Ianukovici şi cu reprezentanţi ai opoziţiei, precizează Agerpres.

Parlamentul ucrainean urmează să dezbată, în curând, un proiect de lege care ar permite ca Iulia Timoşenko, spitalizată pentru hernie de disc la Harkov, să părăsească ţara pentru a primi îngrijiri medicale în străinătate, probabil în Germania.

Kievul speră să semneze cu UE un Acord de asociere în luna noiembrie. Uniunea Europeană – care cere eliberarea Iuliei Timoşenko, suspectând că în spatele condamnării acesteia la o pedeapsă de şapte ani de închisoare s-ar afla motivaţii politice – ar putea lua decizia privind Acordul de asociere la 18 noiembrie, cu prilejul unei reuniuni a miniştrilor de externe ai Celor 28, potrivit sursei citate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *