Astăzi, 4 noiembrie, Traian Băsescu împlinește 62 de ani

Traian Băsescu
Foto:PC: rnews.ro

Azi, 4 noiembrie, Traian Băsescu a împlinit vârsta de 62 de ani. Este pentru penultima dată când acesta își sărbătorește aniversarea la Cotroceni, fiindcă cel de-al doilea mandat al său urmează să expire în decembrie 2014.

Anii precedenți Traian Băsescu şi-a serbat ziua de naştere în sânul familiei. Mai mult ca sigur nu va rata ocazia să o strângă în brațe pe micuţa Sofia Anais, nepoţica pe care i-au dăruit-o fiica sa cea mică, Elena, şi Bogdan Ionescu, soţul acesteia.

Şeful statului s-a născut în 4 noiembrie 1951, la Basarabi, judeţul Constanţa. Probabil fosta denumire a localității, care acum se numește Murfatlar, are o legătură cu dragostea sa față de basarabeni.

Traian Băsescu este cel care declară deschis iubirea sa față de locuitorii Republicii Moldova. De fiecare dată când a venit la Chișinău, a fost primit cu brațele deschise de popor și nu ezita să facă o baie de mulțime. În mare parte, cel de-al doilea mandat de Președinte câștigat s-a datorat voturilor de peste 90% primit din partea diasporei, aflată în număr mare în Republica Moldova. Actualul Președinte al României susține Republicii Moldova în vederea rezolvării conflictului transnistrean, este primul promotor al țării noastre la Bruxelles și integrare europeană.

Băsescu îndeplinește din 2004 funcția de Președinte al României. În anul respectiv a reușit să îl învingă pe Adrian Năstase în al doilea tur de scrutin, după ce în primul fusese depășit de acesta. La alegerile prezidențiale din 2009, a fost reales Președinte al României pentru un mandat de 5 ani, învingându-l pe contracandidatul PSD, Mircea Geoană.

Sursa: libertatea.ro

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *