(foto) Instagramul s-a transpus în viața reală la Londra

Real-Life-Instagram-bruno-ribeiro-14
Foto:Real Life Instagram PC: ufunk.net

În imaginile de mai jos este prima dovadă a faptului că Instagram nu mai este o aplicație care trebuie să rămână pe ecranul unui smartphone.

Popularitatea Instagram continuă să fie impresionantă, mai ales de când funcționalitatea aplicației s-a lărgit dincolo de spectrul fotografiilor statice și în curtea clipurilor scurte. Cea mai mare parte din magia sa constă în posibilitatea pe care o oferă utilizatorilor de a transforma niște cadre obișnuite în asa-zise opere de arta virtuale, prin niște filtre aparent banale, asemănătoare unor cadre realizate cu aparate foto.

Ca un proiect de arta independent construit în jurul ideii de Instagram, Bruno Ribeiro, un artist londonez, a împânzit populara capitală europeană cu plăci cartonate similare cu cea de mai sus. Trecând peste faptul ca par desprinse dintr-un feed al aplicației de mobil, acestea includ toate informațiile pe care le-am întâlni pe rețeaua de socializare online, inclusiv numele autorului, Like-uri, tag-uri și locație. Pentru a obține impactul aplicației vizavi de filtrele folosite de aceasta, Ribeiro folosește folii de plastic transparent de diverse culori ce funcționează ca un geam colorat prin care vezi lumea altfel.

Proiectul poarta numele de Real Life Instagram, iar repercusiunile sale au mari șanse sa depășească ideea inițială a portării unei aplicații de iOS sau Android în lumea reală. Nu de alta, dar un astfel de panou îți oferă o perspectivă nouă asupra unor obiective turistice pe lângă care în alt context ai trece fara sa le mai acorzi atentie. Singura întrebare este legata de numărul de like-uri de pe respectivele panouri. Cum a ajuns oare la concluzia ca o imagine precum cea de mai sus trebuie sa se multumeasca cu 40 de like-uri, în contextul in care exista alte cateva care fac saltul la 600 astfel de aprecieri virtuale?

Real-Life-Instagram-bruno-ribeiro-14

Real-Life-Instagram-bruno-ribeiro-13

Real-Life-Instagram-bruno-ribeiro-12

 

Real-Life-Instagram-bruno-ribeiro-4

Real-Life-Instagram-bruno-ribeiro-10

Real-Life-Instagram-bruno-ribeiro-9

Real-Life-Instagram-bruno-ribeiro-8

Real-Life-Instagram-bruno-ribeiro-7

Real-Life-Instagram-bruno-ribeiro-6

Real-Life-Instagram-bruno-ribeiro-15

Real-Life-Instagram-bruno-ribeiro-5

Real-Life-Instagram-bruno-ribeiro-3

Real-Life-Instagram-bruno-ribeiro-2 Real-Life-Instagram-bruno-ribeiro-1

Real-Life-Instagram-bruno-ribeiro-11

Sursa: ufunk.net

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *