(foto) A fost deschisă Școala Tânărului Lider Politic, ediția a XIII-a

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Foto:Absolvenții Școlii Tinerilor Lideri Politici ediția a XII-a. PC: tinerilideri.wordpress.com

Pe data de 31 octombrie 2013 la Chișinău, Asociația pentru Democrație Participativă ADEPT a lansat ce-a dea XIII-a ediție a Școlii Tânărului Lider Politic (ȘTLP). La ședința de inaugurare au participat atât persoanele acceptate în urma concursului, dar și absolvenții acesteia.

Printre persoanele acceptate să devină „Tineri Lideri Politici” au fost atât membri de partid, cât și reprezentanți ai societății civile. Igor Boțan, cel care este și directorul executiv al Asociației ADEPT, a făcut o scurtă prezentare a proiectului. De asemenea, el a ținut să atenționeze că la ȘTLP nu se vor acorda cunoștințe fundamentale. Utilizând o metaforă, el a explicat astfel ce se va realiza în cadrul cursurilor: „Noi suntem un fel de traineri care le spun oamenilor cum să înoate. Îi învățăm stiluri, dar niciodată nu vom putea face noi din ei înotători de performanță. Ei vor deveni desinestătător.”

PC: Școala Tânărului Lider Politic
PC: Școala Tânărului Lider Politic

El a mai specificat importanța culturii politice în societate și a trecut în revistă realizările pe care le-a atins echipa ADEPT în cadrul proiectului. La ședința de lansare a participat și dr. Mihai Cernencu, Șef Catedră Științe Umanistice, ULIM, moderatorul ședințelor ŞTLP, exprimându-și speranța că tinerii vor da dovadă de implicare în cadrul ședințelor și de respect reciproc față de colegi, menționând că “indiferent de viziune sau culoare politică, la Școala Tânărului Lider Politic, până la încheierea ședințelor toți devin foarte buni prieteni”.

PC: Școala Tânărului Lider Politic
PC: Școala Tânărului Lider Politic

Prezenți la eveniment, absolvenții au ținut să atenționeze despre meritul obținut datorită Școlii, dar și despre relațiile de prietenie întemeiate în cadrul activităților de la ȘTLP.

Școala Tânărului Lider Politic (ŞTLP) este un proiect al Asociației ADEPT, lansat în 1999 și care își propune să contribuie la consolidarea sistemului de partide politice din Republica Moldova și la modernizarea politică a țării prin formarea și instruirea unei noi generații de lideri politici și ai societății civile.

Ediția a XIII-a a Școlii Tânărului Lider Politic este susținută financiar de Fundaţia Soros.

PC: Școala Tânărului Lider Politic
PC: Școala Tânărului Lider Politic
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *