Top știri din 31 octombrie

8940894430_f5a0233a97_o
Foto:S-a transformat oare Republica Moldova într-un loc fără speranțe? PC: Flickr

Idei frumoase vin din Norvegia, din SUA, statul Virginia, de pe Instagram și chiar din Tiraspol. Află despre ele în cele mai importante şi populare ştiri de pe #diez din 31 octombrie 2013.

#1. Tendințele rochiilor de mireasă pentru 2014

10 designerii autohtoni și-au prezentat a doua oară consecutiv colecțiile de rochii de mirese și de seară. Evenimentul a fost organizat de un portal pentru viitoarele mirese și a avut loc la Casa Sarbătorii în data de 29 octombrie.

#2. Situația demografică în Moldova: efectul bombei cu ceas

Centrul Analitic Independent EXPERT-GRUP în parteneriat cu fundaţia „Friedrich-Ebert” lansează astăzi un nou infografic, ce oferă o imagine asupra situației demografice din Republica Moldova.

#3. Și-au construit o casă de vacanță din ferestre reciclate

Nick Olson şi Lilah Horwitz şi-au văzut visul cu ochii, ridicându-şi o cabană în munții din vestul statului american Virginia.

#4. Programul Festivalului de Film Suedez 2013

Festivalul de Film Suedez este la ediția a doua la Chișinău. De această dată filmele vor fi rulate începând cu 1 noiembrie la cinematograful Gaudeamus în Chișinău.

#5. Autoritățile din Tiraspol au găsit o soluție ecologică pentru frunzele căzute

”Spetsavtohozyaystvo” din Tiraspol a decis că frunzele căzute toamna pot fi utile. De aceea ele nu vor mai fi arse, ci depozitate pentru a fi transformate în îngrășământ organic pentru sol.

#6. Javier Perez are cel mai creativ cont pe Instagram

Imaginația bogată a directorului creativ, din Ecuador, îi permite să vadă în lucrurile obișnuite din jurul nostru, ceea ce se trece cu vederea. Adme a pregătit o selecție cu cele mai ingenioase poze, care au apărut pe contul lui de Instagram.

#7. Snowden și-a găsit un loc de muncă în Rusia

Edward Snowden va începe de vineri să lucreze pentru “unul dintre cele mai mari site-uri din Rusia”, a declarat avocatul său rus Anatoly Kucherena.

#8. Un colț de Europă în Bucătăria Apartamentului Deschis

Băieții din Labba Trissta, un nou proiect muzical apărut în capitală, au dat un concert spontan și improvizat în Bucătăria Apartamentului Deschis pe 30 octombrie. Evenimentul a fost organizat în cadrul festivalului internațional Civic Fest 2013, artiștii fiind invitați de asociația Oberliht.

#9. Telemark, orășelul norvegian care și-a creat propriul soare

La inițiativa întregului oraș, conducerea a investit peste 600 mii de euro pentru instalarea a trei oglinzi gigante pe unul din versanții muntelui, care să reflecte lumina soarelui în mica piață din fața primăriei.

#10. [octombrie] # 8 Mergi la o premieră!

Luna octombrie e a zecea lună din an și trebuie neapărat să fie de nota 10! #diez ți-a propus să mergi la premiere, dar și el a mers, îndeplinind unul din cele zece puncte propuse de realizat în luna Brumărel.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *