Topul celor mai buni tineri moldoveni din Asia, Africa și Australia

gligor
Foto:Natalia Gligor în una din călătoriile sale PC: pentruea.md

Rezultatele topului au la bază un vox făcut de echipa #diez, la vox au participat 75 cititori #diez, cu vârsta preponderent între 21 și 26 ani. Vox-ul a avut scopul de a identifica tineri din Moldova care sunt bravo peste hotarele țării natale și care mai mult sau mai puțin s-au integrat și ajută Moldova de departe.

Cititorii #diez, din păcate, nu au putut să identifice nicio persoană cu cetățenia Republicii Moldova care este activă în Australia. În schimb avem reprezentanți din Asia și Africa. Sperăm că în urma publicării rezultatelor vor apărea noi nume ca feedback la acest top.

#1. Constantin Albot, Sudanul de Sud

Constantin Albot e în Sudanul de Sud PC: Facebook
Constantin Albot e în Sudanul de Sud PC: Facebook

Constantin a adus jocul ”Where is Moldova” în Sudanul de Sud. Constantin este absolvent Oxford și în Sudanul de Sud ajută Banca Centrală din regiune.

#2. Ana Ropot, China

Ana Ropot este în China PC: Facebook
Ana Ropot este în China PC: Facebook

Ana locuiește acum în Beijing, China. Ana a plecat la studii în China, și acolo timp de mai mulți ani a reușit să câștige concursuri de frumusețe, ba chiar și să joace într-un film de epocă (The legend of the Silk Road).

#3. Natalia Gligor, Nepal

Natalia Gligor în una din călătoriile sale PC: pentruea.md
Natalia Gligor în una din călătoriile sale PC: pentruea.md

Natalia a plecat acum 6 ani într-o călătorie în India, și acum dă culoare Moldovei pe harta asiatică în Nepal, după ce s-a căsătorit cu un nepalez. Acolo Natalia se implică în diverse lucruri interesante și îi învață pe prietenii săi din Moldova lucruri neștiute despre cultura asiatică.

#4. Alexandru Cucer, Armenia

Alexandru Cucer în Armenia PC: Facebook
Alexandru Cucer în Armenia PC: Facebook

Alexandru cât era în Moldova a fost în AIESEC, apoi acesta a aplicat în Armenia pentru a fi în conducerea AIESEC-ului din Erevan. Acum Alexandru e acolo și încearcă să stabilească cât mai multe legături între Moldova și Armenia, și mereu întâmpină orice moldovean ce calcă prin capitala din Armenia.

#5. Onorica Banciu, Kazakhstan

Onorica în timpul discursului său de la TEDxChisinau: Next Level PC: Victor Buzu
Onorica în timpul discursului său de la TEDxChisinau: Next Level PC: Victor Buzu

Onorica a propus idei despre cum Chișinăul poate fi mai frumos, a fost și speaker TEDxChisinau, în septembrie 2012. Recent a fost pentru mai mult timp în Astana, Kazakhstan, unde a folosit cunoștințele sale pentru a rezolva probleme de ordin guvernamental. De asemenea, se planifică ca Onorica să-și ia zborul în altă parte.

#6. Alexandrina Buruian, China 

Alexandrina Buruian în China PC: Facebook
Alexandrina Buruian în China PC: Facebook

Alexandrina locuiește acum în Hangzhou. Cât a fost în Moldova, Alexandrina a lucrat cu Crucea Roșie, acum în China face masteratul în psihologie și va face o cercetare despre prejudecăți și principii morale

#7. Victor Lebedev, China

Victor Lebedev în China PC: Facebook
Victor Lebedev în China PC: Facebook

Victor a câștigat recent Bursa Confucius, și a plecat în Yinchuan, pentru a descoperi cultura chinezească. În Moldova, Victor este unul din fondatorului Clubului de Fantasy, și în China încearcă să înțeleagă mai bine miturile chinezești. Acolo participă la diverse activități și încearcă cât poate de bine să reprezinte Moldova și să treacă de firewallul chinezesc.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *