Top 5 obiceiuri alimentare sănătoase culese din Europa

Girl-Eating
Foto:PC: herbivoracious.com

Bucatele făcute de bunica sunt mereu gustoase, dar ar trebui să le alegem pe cele sănătoase. Uite ce obiceiuri să împrumuți din Europa.

#1. Franța

Cunoașteți deja că franțuzoaicele nu pun gram de grăsime pe ele. Ce secret ascund?! Ele mănâncă câte puțin din toate. Nu-și refuză nimic, dar în același timp nu exagerează cu nimic. Deși sunt niște gurmanzi convinși, pasiunea lor pentru mâncare îi ajută să fie foarte atenți la ce pun în gură. Echilibrul din farfurie se vede și în statistici: Franța stă foarte bine la capitolul obezitate și boli cardiovasculare.

#2. Italia

Deși pastele și pizza nu sunt cele mai bune pentru siluetă, italienii sunt un exemplu de urmat. Pentru ei, mesele sunt adevărate ritualuri – toată lumea se așază la masă, mănâncă încet și savurează un pahar de vin rosu, extrem de benefic pentru sănătate. Dieta lor include multe legume, pește, ulei de măsline, ingrediente esențiale pentru o sănătate de fier.

#3. Grecia

Grecii se răsfață la orice masă, însă nu cu mâncăruri calorice și nesănătoase. Ei mănâncă multe legume, fructe de mare, iaurt-uri. Ei sunt fideli produselor locale, proaspete și naturale. De altfel, în Grecia există cei mai longevivi oameni de pe plante: Insula Ikaria, locul în care oamenii uită să moară.

#4. Suedia

Suedia este una dintre țările cu cea mai sănătoasă populație de pe continent, în ciuda unui meniu lipsit de fructe și legume proaspete tot timpul anului. Secretul constă într-o dietă bogată în lactate, pâine neagră sau integrală, fructe de pădure și pește. Calciul din lactate poate ajuta la topirea mai rapidă a grăsimilor, pâinea cu cereale integrale este bogată în fibre, fructele de pădure sunt pline de antioxidanți, iar peștele conține grăsimi bune. La toate acestea se adaugă și pofta de sport pe care o au suedezii, care practică aproape tot anul schi sau alte sporturi pe zăpadă.

#5. Moldova

Nu avem cea mai sănătoasă bucătărie, însă murăturile pe care le consumăm iarnă de iarnă sunt recunoscute pentru proprietățile incredibile. Sunt o sursă excelentă de probiotice, bacterii sănătoase care se mai găsesc și în varză acră, iaurt, vin, pâine, sos de soia și bere. Acestea au capacitatea de a calma și sistemul imunitar, de a reduce inflamațiile, de a reduce alergiile și durata răcelilor, de a preveni apariția diareei și a sindromului de col iritat, de a stimula răspunsul imunitar și chiar de a reduce riscul de apariție a anumitor tipuri de cancer.

Taguri: #europa
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *