Ce a făcut Valeriu Tihonov pentru a fi Ambasador în Qatar?

DSC_1814
Foto:Valeriu Tihonov PC: mfa.gov.md

Valeriu Tihonov a fost numit astăzi în funcția de ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Statul Qatar. Anunțul a fost făcut în ședința Guvernului de către Vicepremierul, ministrul de Externe, Natalia Gherman.

#1. A făcut studii

Valeriu Tihonov este diplomat de carieră, absolventul Institutului de Stat de Relații Internaționale din Moscova.

#2. Activitate diplomatică

În 1975 și-a început cariera diplomatică în serviciul diplomatic sovietic, ulterior a intrat în serviciul diplomatic moldovenesc, dar s-a ocupat și de traducere, și de activitate editorială. Din anul 2012, domnul Tihonov este șeful Cabinetului Viceprim-ministrului, ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, cunoaște limbile engleză și turcă”, a precizat Natalia Gherman.

#3. A câștigat apreciera Premierului

Premierul Iurie Leancă a subliniat că apreciază capacitățile profesionale ale lui Valeriu Tihonoov, pe care îl cunoaște de 20 de ani.

#4. A fost implicat într-un scandal

Ziarul Timpul a scris: “Noul ambasador al RM în Federația Rusă va fi Valeriu Tihonov, susțin surse din cadrul AIE, care au solicitat anonimatul. Premierul Vlad Filat ar fi interesat de promovarea în această funcție a lui Tihonov, care ar fi consăteanul său și care a fost scos din anonimat acum două săptămâni, fiind angajat într-un mod foarte straniu ca șef al cabinetului ministrului de Externe, Iurie Leancă”.

Reprezentanța diplomatică are sediul la Doha și este prima Ambasadă a Republicii Moldova în Golful Persic. Deschiderea acesteia a fost convenită anul trecut, în cadrul vizitei ex-Premierului Vlad Filat în Statul Qatar.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *