Azi va fi botezat Prinţul George al Marii Britanii

i.0.prince-george-royal-baby
Foto:Botez discret pentru prințul George. 60 de invitați vor participa la ceremonia de la palatul Saint James PC: telegraph.co.uk

Fiul prinţului William şi al lui Kate Middleton va fi botezat astăzi, 23 octombrie, la Capela Regală din Palatul Saint James, iar ceremonia va dura 45 de minute.

Prințul George al Marii Britanii, va fi botezat, conform tradiției, cu apă din râul Iordan, turnată în cristelnița din argint decorată cu nuferi, utilizată de mai multe generații de familia regală britanică pentru acest tip de ceremonii religioase, scrie romanialibera.ro.

Prințul George va purta o replică a hăinuţei din dantelă şi satin pe care a purtat-o fiica cea mare a reginei Victoria în 1841.

Printre cei şase posibili naşi ai prinţului moştenitor se numără finantaţorul Fergus Boyd, care a fost coleg de facultate cu Prinţul William, designerul de interior Emilia d’Erlanger, colegă de liceu cu Kate Middleton, dar şi William Hugh van Cutsem, un vechi prieten al cuplului, informează Daily Mail.

De asemenea, sora ducesei de Cambridge, Pippa Middleton, şi fratele prinţului William, prinţul Harry s-ar afla printre posibilii părinţi spirituali ai prinţului George.

Presa britanică susţine că şi Thomas van Straubenzee, cel mai bun prieten al prinţului William, ar putea fi printre naşii de botez ai prinţului moştenitor, precum şi Jamie Lowther Pinkerton, cel mai vechi consilier al ducelui sau Tiggy Pettifer, fosta dădacă a prinţilor Harry şi William.

Totodată, cu ocazia botezului, Monetăria Regală din Marea Britanie va emite monede aniversare, care a fost aprobată de prinţul William, soţia sa Catherine şi regina Elizabeth a II-a, marchează o premieră, întrucât va fi pentru prima dată când o serie de monede vor fi emise pentru a marca botezul unui copil din familia regală britanică.

Seria va include monede din aur şi argint masiv care vor avea o valoare nominală de cinci lire sterline, dar şi monede dintr-un aliaj mai puţin costisitor. Designul monedelor nu a fost deocamdată dezvăluit de Monetăria Regală.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *