Învingătorii mai pot și pierde în alegerile din Luxemburg

is0VDJCgBB8E
Foto:Jean-Claude Juncker PC: bloomberg.com

Partidul prim-ministrului Luxemburgului, Jean-Claude Juncker, este departe de victoria sigură în alegerile parlamentare anticipate.

Rezultatele oficiale nu au fost anunțate până în prezent, dar este clar că Partidului Popular Creștin Social îi revine aproximativ 23 de locuri din 60 și va trebui să caute un partener de coaliție. Reprezentantul partidului a subliniat că rezultatul este mai slab decât până acum și a pierdut 3 locuri în Guvern.

“În general am avut o experiență bună – a declarat Jean – Claude Juncker. Rămânem cel mai puternic partid din țară și este suficient pentru a forma un nou guvern”.

Cei mai mari învingători ai cursei politice din Luxemburg sunt democrații care au mai adunat 4 locuri și au ajuns socialiștii. Acum Junker poate alege din doi pretendenți pe cinste pentru a forma o alianță de conducere. Pe de altă parte există riscul ca verzii, democrații și socialiștii să se unească și guvernarea lui Junker să ia sfârșit.

„Cu toate acestea, este prea devreme pentru a discuta despre echilibrul de putere în coaliție”, a declarat liderul Partidului Democrat, Claude Maisha. „Acum trebuie să analizăm rezultatele, dar este clar că Luxemburg-ul a votat pentru schimbare și sarcina noastră va fi punerea în aplicare a acestor modificări în următorii ani”.

„Partidul Creștin-Social al lui Jean – Claude Juncker a castigat alegerile anticipate din Luxemburg, dar și partidele mici au fost puternice. Dacă se vor uni, acestea vor fi capabile să schimbe guvernul, totul depinde de negocieri”, transmite corespondentul Euronews din Luxemburg.

Taguri: #luxemburg
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *