5 destinații pe care să le viziteze Natalia Gherman în Spania

DAD6CC0A-EE82-4700-A9ED-E6F8B945179C_mw1024_n_s
Foto:Natalia Gherman se află într-o vizita de lucru în Spania PC: europalibera.org

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman se află astăzi, 22 octombrie 2013, într-o vizită de lucru în Regatul Spaniei. Alături de călătoriile diplomatice, #diez îi propune să viziteze și următoarele punte turistice.

În cadrul întrevederii, Natalia Gherman și ministrul de externe al Spaniei, José Manuel García-Margallo, vor semna patru tratate bilaterale privind cooperarea în domeniul educaţiei, culturii şi ştiinţei, privind asistenţa administrativă reciprocă în domeniul vamal, privind cooperarea în domeniul securităţii şi luptei împotriva criminalităţii, şi privind readmisia persoanelor aflate în situaţie de şedere ilegală.

José Manuel García-Margallo, Ministrul de Externe al Spaniei PC: agenciapulsar.org
José Manuel García-Margallo, Ministrul de Externe al Spaniei PC: agenciapulsar.org

Ministrul Natalia Gherman va mai avea întrevederi cu președintele Congresului Deputaţilor, preşedintele Comisiei Mixte pentru Uniunea Europeană și membrii comisiei de referință a Congresului Deputaţilor.

De asemenea, şeful diplomaţiei de la Chişinău va susţine un discurs la Institutul Regal „ELCANO”, un centru de analiză şi prognoză, focalizat pe probleme de actualitate internaţională.

După acest discurs, alături de oficialii spanioli, ea va putea vizita și următoarele cinci destinații:

#1. Catedrala Almudena din Madrid

Catedrala Almudena din Madrid PC: soso4rhoma.forumarabia.com
Catedrala Almudena din Madrid PC: soso4rhoma.forumarabia.com

Catedrala Almudena din Madrid a avut nevoie de mai bine de 100 de ani pentru a fi construită. A fost în cele din urmă sfințită de Papa Ioan Paul al II-lea în anul 1993.

#2. Palacio de Santa Cruz

Palacio de Santa Cruz PC: mytravelphotos.net
Palacio de Santa Cruz PC: mytravelphotos.net

Palatul Santa Cruz este unul dintre cele mai bune exemple de arhitectura habsburgica din Madrid. Clădirea cu două turnuri din cărămidă roșie este situată în Plaza de la Provincia, foarte aproape de Plaza Mayor, centrul orașului Madrid în timpul dominației habsburgilor.

#3.  Plaza de Cibeles din Madrid

Plaza de Cibeles din Madrid PC: inthouse.pl
Plaza de Cibeles din Madrid PC: inthouse.pl

Cea mai frumoasă piață dintre multele piețe din Madrid este Plaza de Cibeles. Deși e foarte aglomerată, ea este înconjurată de clădiri maiestuoase. În centru se află Fuente de la Cibeles. Aceasta fântână numita dupa Cibele (sau Ceres), zeița romană a naturii, este unul dintre cele mai importante simboluri ale Madridului.

#4. Puerta del Sol

Protest în Puerta del Sol PC: telegraph.co.uk
Protest în Puerta del Sol PC: telegraph.co.uk

Plaza Puerta del Sol este punctul perfect de pornire în explorarea orașului Madrid. Este unul dintre locurile pline de viață din oraș. Numele pieței provine de la poarta de est a orașului ce exist aici în secolul al XV-lea. Poarta era probabil numită asa după soarele desenat pe ea – Puerta del Sol sau Poarta Soarelui.

#5. Puerta de Alcala din Madrid

Puerta de Alcala din Madrid PC: amaryllistour.ro
Puerta de Alcala din Madrid PC: amaryllistour.ro

În anul 1764 Regele Carol al III-lea, l-a plătit pe arhitectul italian Sabatini pentru a construi o poarta mare care sa o înlocuiască pe cea veche în stil baroc din secolul al 16-lea construită de Regele Filip al III-lea. Regele a crezut ca poarta care marca graniță de est a orașului era prea mică pentru importanta legătură spre Aragon.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *