(video) Nicolae Timofti: Atitudinea Rusiei se va schimba față de problema transnistriană

Untitled
Foto:PC: Captură video

Președintele, Nicolae Timofti, este încrezător în șansele Republicii Moldova de a semna tratatul de asociere cu Uniunea Europeană la Vilnius.

Președintele moldovean este surprins doar că cei care vorbesc despre pericolul apropierii Moldovei de UE sunt chiar prieteni cu țările Uniunii, declarațiile au fost făcute în cadrul unui interviu pentru TVR.

„Trebuie să fim gata pentru orice surprize. Dar eu sunt convins că noi vom reuși să ajungem cu bine, la Vilnius, la parafarea acordului de asociere”, a declarat președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

Noi sperăm că, în cazul când ne vom pregăti bine şi vom fi acceptați pentru a semna acordul de asociere, nu semnăm numai pentru malul drept, ci semnăm pentru toată populația din Republica Moldova”, a mai spus președintele moldovean.

Legat de embargoul instituit de Federația Rusă asupra Republicii Moldova se pot invoca mai multe motive: tehnice, calitate, însă faptul că sunt blocate în realizarea unor acorduri comerciale ne vorbește despre iresponsabilitatea acelora care o fac.

Dacă Moldova va deveni membră a UE, atitudinea noastră nu se va schimba față de țările din Uniunea Euro-Asiatică.

Eu sunt convins că şi ucrainienii, care speră să semneze chiar înaintea Republicii Moldova, îi va obliga moral şi legal să respecte anumite reguli impuse de UE.

Întrebat dacă UE condiționează semnarea acordului de găsirea unei soluții pentru problema transnistreană, președintele Republicii Moldova a răspuns: “Nu, așa condiții nu au fost puse“.

Important e să reușim să-i convingem pe partenerii noștri ruși să-şi retragă armata de pe teritoriul nostru. Eu cred că situația se va schimba şi atitudinea Rusiei se va schimba. Sunt deja hotărâri adoptate de instituțiile internaționale, a explicat Nicolae Tomofti.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *