Tinerii din Moldova sunt încurajați să doneze voluntar sânge

020212-402459423_5e5aa9d451_b
Foto:În Republica Moldova se desfăşoară Campania de donare voluntară de sânge în rândurile tineretului ”Donează sânge! Salvează vieţi!” PC: tucsonsentinel.com

Ministerul Sănătății în parteneriat cu Centrul Naţional de Transfuzie a Sângelui şi Uniunea Națională a Studenților şi Tineretului din Rep. Moldova, organizează joi, 17 octombrie, Campania de donare voluntară de sânge în rândul tineretului.

Mesajul evenimentului este de a îndemna tineretul, să doneze voluntar sânge, contribuind, astfel, la dăruirea de viaţă printr-un act de înalt spirit civic.

În perioada 15 seprembrie – 15 octombrie curent, Uniunea Naţională a Studenţilor şi Tineretului din Republica Moldova de comun cu Centrul Naţional de Transfuzie a Sângelui a realizat o campanie de informare amplă în rândurile tineretului din instituțiile de învățământ superior şi mediu de specialitate din municipiul Chișinău. Au fost organizate întruniri cu tinerii şi distribuite materiale informative, postere şi pliante cu tematica promovării donării de sânge voluntare şi sistematice.

Pentru joi, 17 octombrie 2013, este organizat un program al donărilor de sânge în incinta complexului comercial Atrium, mun. Chişinău, str. Albisoara 4 între orele 10:00 și 16:00. Tinerii interesați, începând cu vârsta de 18 ani, sunt așteptați la acest punct de colectare a sângelui.

În Rep. Moldova, necesitățile terapiei hemotransfuzionale sunt acoperite integral, fiind colectate anual de la 80 mii de donări care asigură asistenţa la circa 150 mii de bolnavi. Însă, din aceste 80 mii de donări, doar 17 mii sunt asigurate de tineri. Comparativ cu anul 2005, cota donărilor voluntare realizate de tineri a fost doar 10 la sută din numărul total de donări. Astfel, în perspectivă, organizatorii evenimentului îşi propun drept obiectiv major să sporească, anual, cu cel puţin 5% numărul donărilor voluntare realizate de tinerii din Rep. Moldova.

De asemenea, în cadrul campaniei, fiecare donator de sânge va beneficia de garanțiile sociale, în conformitate cu prevederile legislației în vigoare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *