(foto) 6 idei creative de design

The_Big_Bubble_Light_Alex_de_Witte_2
Foto:”The Big Bubble” a câștigat premiul pentru cel mai bun produs la ”Design District” din Amsterdam în 2013

Continuăm seria de idei creative din domeniul design-ului. #diez ți-a pregătit o listă cu șase proiecte interesante, care țin nu doar de design-ul interior, dar și cel pe care artiștii îl folosesc pentru a înfrumuseța străzile.

# 1 Artă urbană în pixeli

47acb64122561cb216d94b4eb0373060

Autorul acestei creații pixelate este un tânăr artist din Buenos Aires, ArgentinaSebastián Duccoli a hotărât că orașul are nevoie de mici bucurii în pixeli, care vin în formă 3D și te bucură nu doar din ecranul calculatorului. Probabil internetul deja v-a oferit posibilitatea să vedeți multe ciuperci în comemorarea lui Super Mario, dar o mare parte din acele lucrări nu ajung la definiția unei adevărate creații artistice. Ciuperca lui Duccoli întruchipează un clasic cu 8-biți, care au devenit sinonime cu franciza Super Mario. Opera lui Sebastian trebuie privită de la distanță.

collage1 tumblr_mtla9wUdsO1qbmgeto3_1280

# 2 Casa în formă de piramidă

PyramidHouseJuanCarlosRamos3

Am văzut multe modele unice de case moderne, cum ar fi forme de cutii metalice sau o cetatea abstractă din beton, dar arhitectul mexican Juan Carlos Ramos, a reușit să uimească cu forme mai puțin obișnuite, pentru proiectul său ”Pyramid House”. Conceptul este o casă în formă de piramidă creată pentru un concurs de arhitectură. Formele geometrice simple creează o estetică curată, rămânând în același timp extrem de atrăgător datorită formelor iconice, dar rareori aplicate.

PyramidHouseJuanCarlosRamos1 PyramidHouseJuanCarlosRamos2 PyramidHouseJuanCarlosRamos4

# 3 Lampă balonată

Big Bubble by Alex de Witte

Lampa originală este creația designer-ului olandez Alex De Witte. ”The Big Bubble” este o lucrare foarte mare din sticlă suflată. Fiecare lampă este unică, iar dimensiunile sunt între 85 și 115 cm lungime.”The Big Bubble” a câștigat premiul pentru cel mai bun produs la ”Design District” din Amsterdam în 2013. De Witte s-a inspirat de la cea mai mare distracție a copiilor – bulele de săpun. Lampa lui este un testament pentru design-ul modern și un proces organic de creare. Nu există două lămpi ”The Big Bubble” la fel, fiecare este unică și influențată de mediul în care atârnă.

The_Big_Bubble_Light_Alex_de_Witte_2

# 4 Chef’s Cafe

tumblr_mtl33yKySN1qkxrtro2_r1_1280

Uite aici materiale de brand elaborate pentru Chef’s Cafe. Stilul minimalist și industrial te cucerește din prima. Nuanțele de alb și negru și stilul literelor, te duce cu gândul într-un Chicago vechi. De toate frumusețile sunt responsabili oamenii creativi din studioul ”Fox in Sox”.

collage2 tumblr_mtl33yKySN1qkxrtro6_r1_1280

# 5 Calul uriaș

tumblr_mtqwgvn87e1s6kmblo1_500

Apariția sculpturii lui Nic FiddianGreen”, nu a surprins pe nimeni, deoarece în ultimul timp artistul britanic a fost obsedat cu cabaline, timp de aproape trei decenii. Din momentul când acesta a văzut lucrarea de la Muzeul Britanic, creată în perioada înaintea de Hristos ”Capul Selene de la Parthenon”, el a muncit asiduu să perfecționeze forma capului, precum și tehnica pierdută a strămoșilor, care lucrau cu ceară. Nic lucrează în lut, ipsos, plumb bătut și marmură. Artistul de asemenea supraveghează personal, turnarea în bronz a creației.

Capetele colosale de cabaline semnate de Fiddian sunt expuse în întreaga lume în locații importante, printre care Marble Arch din Londra. Celebrități și colecționari ca JK Rowling, Ringo Starr, Tom Cruise și Russell Crowe au găsit lucrările lui Nic irezistibile. 

collage3

collage7

# 6 Zbor din hârtie

tumblr_mtqmzlmTsJ1rj7v02o1_1280

Artista columbiană Diana Beltran Herrera folosește hârtia pentru a crea aceste modele complicate de păsări tropicale. Diana crează păsările prin construirea de straturi, apoi aplică penele delicate, care sunt îndoite și deformate, odată ce sunt atașate. “Pentru a termina lucrarea, adaug picioare din sârmă și penele sunt vopsite pentru a face modelul cât mai realist. În funcție de pasăre pictez penele într-un mod unic”, povestește Herrera. Ea folosește fotografii ca referință pentru culori și forme. Fiecare creație durează de la 5 zile până la 2 săptămâni, în funcție de mărime și complexitate .

collage4 collage5collage6

Entfaltung collapsible fashion by Jule Waibel from Dezeen on Vimeo.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Nata Andreev
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *