În luna noiembrie va fi marcată Ziua naţională fără fumat

poting
Foto:20 noiembrie va fi Ziua Națională fără fumat

Viceprim-ministrul Tatiana Potîng a prezidat la 8 octombrie şedinţa Consiliului naţional în domeniul controlului tutunului. Astfel, la 20 noiembrie curent, în Republica Moldova urmează să se desfăşoare în premieră Ziua naţională fără fumat.

Subiectele principale, discutate în cadrul şedinţei, au vizat perfecţionarea legislaţiei naţionale în domeniul controlului tutunului şi organizarea Campaniei naţionale de comunicare antifumat.

Scopul campaniei de informare este de a schimba normele sociale cu privire la tutun şi de a reduce prevalenţa fumatului în ţară. În cadrul campaniei vor fi organizate mai multe acţiuni de informare şi promovare a mesajelor împotriva fumatului.

Tatiana Potîng a menţionat că sănătatea populaţiei este prioritară pentru Guvernul Republicii Moldova şi a propus ca până la finele anului 2013, cadrul normativ în domeniul controlului asupra tutunului să fie ajustat la prevederile Convenţiei Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, ratificată de Parlament.

Consiliul a susţinut unanim promovarea proiectului de lege privind modificarea şi completarea unor acte legislative în domeniul controlului tutunului, care includ şi unele elemente restrictive pentru cei din industria tutunului.

Sursa: gov.md

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *