Parteneriatul Estic se divizează în 2 grupuri: Pro și Anti Uniunea Europeană

Jacek Saryusz-Wolski
Foto:Europarlamentarul polonez Jacek Saryusz-Wolski a spus într-un interviu că Moldova face parte din grupul țărilor din Parteneriatul Estic care se apropie de UE PC: wiadomosci

Într-un interviu acordat de către eurodeputatul polonez, Jacek Saryusz-Wolski, publicației poloneze ”Polska”, acesta spune că Parteneriatul Estic se scindează în două grupuri. Unul care se apropie de UE și altul care se depărtează.

Din primul grup fac parte Republica Moldova, Ucraina și Georgia. Iar din al doilea: Azerbaidjan, Armenia și Belarus, care se îndepărtează de Uniunea Europeană.

„Uniunea Europeană se va concentra asupra primului grup și va aloca cea mai mare parte a fondurilor acestor trei țări. Ca urmare, cel mai probabil, Parteneriatul Estic va fi împărțit în două categorii, UE va acorda mai puțină atenție statelor necointeresate în asociere”, a mai spus Saryusz-Wolski.

Potrivit eurodeputatului polonez, „UE deja a anunțat că va liberaliza piața europeană pentru vinurile moldovenești și va lua măsuri necesare pentru ca Ucraina și Republica Moldova să se poată conecta la gazoductele europene”.

Sursa: UNIMEDIA

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *