La mulți ani, femei din mediul rural!

farmerG_468x308
Foto:Femeile joacă un rol important în viața de toate zilele PC: dailymail.co.uk

Așa să le spunem rudelor, prietenelor noastre care trăiesc la țară pe data de 15 octombrie.
Ziua Internaţională a Femeii din Mediul Rural a fost recunoscută de către Adunarea Generală a ONU prin Rezolutia 62/ 136. În acest mod a fost apreciată la nivel internaţional atât importanţa cât şi contribuţia femeii din mediul rural la dezvoltarea societăţii.

Depăşind 15% din populaţia lumii, femeile din mediul rural lucrează în general în agricultură sau sunt mici întreprinzătoare. De exemplu, în Africa Sudsahariană sau Asia de Sud, mai mult din 2/3 din femeile angajate îşi desfăşoară activitatea în agricultură.

Anowara Begum, în vârstă de 35 de ani culege ridichea dintr-un câmp din Amara. PC: ifad.org
Anowara Begum, în vârstă de 35 de ani culege ridichea dintr-un câmp din Amara. PC: ifad.org
Femeie bătrână lucrând în câmp PC: dreamstime.com
Femeie bătrână lucrând în câmp PC: dreamstime.com

Ideea unei zile internaţionale care să onoreze în fiecare an femeile din mediul rural a apărut în cadrul Conferinţei Naţiunilor Unite pentru Femei de la Beijing în septembrie 1995. Pentru promovarea acestei zile sunt incluse o serie de activităţi şi evenimente precum: schimburi internaţionale de programe pentru femeile care lucrează în domeniul agricol; proiecte pentru sprijinirea femeilor din mediul rural; expoziţii şi discuţii colective în care sunt prezentate contribuţiile femeii din mediul rural privind dezvoltarea societăţii.

Pe de altă parte, în această zi sunt evidenţiate contribuţiile femeii din mediul rural; implicare în activităţile de producţie a cerealelor; aprovizionarea familiilor lor cu alimente, apă şi combustibil; îngrijirea copiilor, persoanelor bolnave sau bătrâne.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *