În Lituania a fost oprită difuzarea “Primului Canal”

PR20110128165734 (1)
Foto:Televiziunea rusă a fost interzisă în Lituania PC: 1tv.ru

Cauza suspendării a fost difuzarea emisiunii “Omul și Legea”, care, în conformitate cu părerea lituaniană, a denaturat evenimentele din 1991 când trupele sovietice au asaltat turnul de televiziune, soldându-se cu moartea oamenilor.

Pe data de 7 octombrie 2013, Lituania a sistat difuzarea „Primului Canal Baltic” care transmite programul rus „Primul Canal” în țările baltice.

Motivul pentru încetarea difuzării a fost emisiunea „Omul și Legea”, ieșită în emisie pe data de 5 octombrie. Conform părerilor oficialilor lituanieni, în cadrul acesteia au fost distorsionate faptele despre evenimentul din 13 ianuarie 1991 de la Vilnius. Potrivit declarațiilor venite din partea companiei Cgates, care este cea de-a doua după mărime companie de televiziune prin cablu, după această emisiune au parvenit multe reacții de nemulțumire din partea telespectatorilor.

Compania nu exclude faptul conform căruia conținutul emisiunii încalcă drepturile lituaniene. În legătură cu cele întâmplate, difuzarea „Primului Canal” va fi stopată până în momentul în care nu vor obținute lămuriri din partea „Primului Canal Baltic” și a autorităților lituaniene.

Ancheta în legătură cu acest fapt a fost demarată luni, 7 octombrie 2013, în conformitate cu principiile Consiliului Europei „Televiziune fără granițe”. Comisia planifică discuțiile acestui subiect pentru ziua de miercuri, 9 octombrie, transmite snob.ru.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *