Familia Regală a fost huiduită înainte de întâlnirea cu Iurie Leancă

IMG_9232
Foto:Principesa Margareta şi Principele Radu întâlnindu-se cu premierul Iurie Leancă PC: Gov.md

Principesa Margareta, fiica Regelui Mihai I al României, şi Principele Radu aflați în aceste zile la Chișinău s-au întâlnit cu premierul Iurie Leancă. În cadrul întâlnirii aceștia au discutat despre aspirațiile europene ale Republicii Moldova .

Șeful Executivului a salutat călduros prezența familiei princiare la Chișinău. „Vă mulțumesc pentru această deschidere și vă sunt recunoscător pentru sprijinul constant”, a menționat Iurie Leancă. Prim-ministrul s-a referit la donațiile făcute de Casă Regală în mai multe instituții de învățământ din Moldova.

La rândul său, Principele Radu a anunțat sprijinul în parcursul european al Republicii Moldova, precizând că „tot ce pare de netrecut, se poate trece”. Alteța Sa a mulțumit Premierului pentru ospitalitate: „Suntem foarte încântați că cele mai importante instituții ale statului din Republica Moldova ne-au deschis ușile în aceste trei zile.”

Părțile au mai discutat despre proiectele inițiate cu susținerea financiară a României, cum ar fi gazoductul Iași-Ungheni, dar și despre reconstrucția unor poduri. La final, părțile au făcut schimb de cadouri. Premierul le-a dăruit o față de masă lucrată manual.

 

IMG_9223
Cadoul primit de Iurie Leancă din partea Principesei Margareta şi Principelui Radu

De menționat faptul că, Principesa Moștenitoare Margareta a României a fost decorată, azi dimineața, cu medalia Dimitrie Cantemir a Academiei de Științe a Moldovei. Președintele AȘM a precizat că medalia fost acordată ‘în semn de profundă recunoștință pentru susținerea culturii românești și colaborarea cu instituțiile de învățământ din Republica Moldova’.

Totodată vizita regală nu s-a lăsat trecută fără de momente mai puțin plăcute. Opt simpatizanţi comunişti au blocat astăzi calea principesei Margareta şi principelui Radu din România, care au venit la Monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt din Chişinău pentru a depune flori. Cei opt îmbrăcaţi în haine închise la culoare, le-au interzis reprezentanţilor Casei Regale să depună coroana de flori în faţa Monumentului. Simpatizanţii comunişti au scandat: “Prinţul român în Moldova e străin!”, “Trăiască şi-n florească Republica Moldovenească!” şi “Afară din Moldova!”, transmite Publika.md.

 

PC: Publika.md
PC: Publika.md

Reamintim că timp de 3 zile, familia princiară va participa la mai multe evenimente culturale: va vizita Mănăstirea Curchi și va merge în mai multe sate din Soroca, Bălți și Orhei. Principesa Margareta se află pentru prima dată în Republica Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *