Cutremur de magnitudine 5,5 reșimțit la Chișinău

320708-92
Foto:Unul din cabinetele Institutului Naţional de Fizică a Pământului din România PC: http://www.romanialibera.ro/

Un cutremur moderat cu magnitudinea de circa 5,5 grade pe scara Richter s-a produs în dimineața zilei de duminică, 6 octombrie, în regiunea Vrancea, la ora locală 4h37min21sec.

Potrivit datelor publicate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamântului din România, seismul s-a produs la adancimea de 134 km, iar magnitudinea a fost de 5,5 grade pe scara Richter. Epicentrul cutremurului a fost localizat în Munții Vrancei, zona Nereju-Vintileasca (45,64 grade latitudine Nordică, 26,69 grade longitudine Estică).

Intensitatea cutremurului în zona epicentrală a fost de V-VI grade pe scara Mercalli. Seismul a fost resimțit pe arie largă în Moldova și Muntenia. Cutremurul din această dimineață a fost cel mai puternic eveniment seismic produs în regiunea Vrancea dupa cel de magnitudine 5,7 produs la 25 aprilie 2009. Totuși acest cutremur nu e o surpriză, precum în ultimile zile s-au mai înregistrat multe altele lângă Galați. De asemenea se anunță și replici de cicra 4 grade pe scara Richter.

Așteptăm și reacțiile Institutului de Geologie şi Seismologie de la Chişinău, care ne va preciza magnitudinea cu care s-a resimțit seismul și în Republica Moldova.

Sursa: cutremur.net

Taguri: #chisinau
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *