Șansele Stelei în meciul cu Chelsea

2013-03-07 20.19.49
Foto:Așa arătau tribunele Arenei Naționale la 7 martie 2013. Probabil că și astăzi ele vor fi la fel de gălăgioase și pline.

#diez vă prezintă statisticile și o retrospectivă între Steaua București și Chelsea Londra înaintea jocului de pe Național Arena, din 1 octombrie 2013, ora 21:45.

Steaua merge bine în Liga I. Se află pe locul 2, la egalitate de puncte cu prima clasată Astra Giurgiu, însă mai are de disputat încă 2 meciuri, față de majoritatea adversarilor. De cealaltă parte Chelsea Londra e pe 5 în Premier League și jocul lor încă nu merge prea bine, cu noul-vechi antrenor José Mourinho. De aceea, ținând cont că echipele joacă la București, Steaua are toate șansele să repete performanța din luna martie, descrisă mai jos, dar pentru Chelsea, toate cele 3 punctele puse în joc sunt foarte importante, echipa și antrenorul sunt supuși criticii din partea presei și a fanilor.

Ca să ne amintim istoricul partidelor între aceste cluburi de fotbal nu trebuie să ne întoarcem adânc în trecut. Ele au fost adversare în optimile de finală a Ligii Europa din sezonul precedent.
Atunci prima manșă a avut loc la București, pe 7 martie, pe aceeași arenă ca și astăzi. Toți steliștii își amintesc rezultatul final de 1-0 obținut dintr-un penalty, transformat de atacantul roș-albastru – Raul Rusescu. În seara aceea a fost euforie mare pe străzile Bucureștiului, toți lăudau Steaua și afirmau că ei au surclasat echipa londoneză. Posibil, însă dacă urmăreai atent lotul lui Chelsea, acolo lipseau jucători importanți, odihniți pentru dubla de foc, din duminicile imediat următoare, cu rivala Manchester United din Cupa Angliei.

Returul de peste o săptămână a fost unul mai puțin reușit, unde cei de la Chelsea i-au luat mai în serios pe bucureșteni. Deși la pauză scorul era 1 – 1, ce însemna că Steaua se califică în sferturi, în a 2-a repriză ”englezii” au rezolvat partida înscriind de două ori și astfel cu scorul general de 3 – 2 Steaua s-a întors acasă întristată.

Aceasta nu a fost cea mai dureroasă înfrângere din Europa suferită în fața echipelor din Anglia de Steaua București. Cred că fiecare fan al campioanei României ține minte dezastrul de la Middlesbrough, din sezonul 2005-2006 a Cupei UEFA (fosta denumire a actualei Europa League), când Steaua, în a 2-a manșă, conducea cu agregatul de 3 – 0 în minutul 24′ al partidei. În acel moment, extazul prea mare iar apoi panica enormă a fost resimțită, cea ce costat mult. Astfel în finală a mers clubul din Nord estul Angliei, scor final 3 – 4.

Între timp, la casele de pariu internaționale Steaua are o cotă de 6.00 că va învinge, egalul este evaluat cu 3.60, iar o victorie al lui Chelsea este apreciată cu 1.72.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *