Leancă convinge italienii să investească în RM

9564334892_39f77e3a9a_z
Foto:Iurie Leancă dicută cu Medvedev despre problemele bilaterale

Prim-ministrul Iurie Leancă a participat la un for cu tema: „Oportunitățile de investiții în Republica Moldova”. Forul a avut loc la Venția, Italia.

Mai mult de 50 de companii mari din regiunea Veneto, dar și reprezentanți ai Guvernului de la Roma, membri ai asociațiilor din diasporă și echipa de atragere a investițiilor din cabinetul Prim-ministrului moldovean au fost prezenți la for.

Şeful Executivului i-a chemat pe investitorii italieni să-şi extindă afacerile şi în Republica Moldova.
„Noi vom fi intr-o situaţie de regim de liber schimb atât cu spaţiul estic, iar de la anul vom avea prevederi de liber schimb cu UE, venind în RM, investind veţi putea exporta atât spre Est cât şi spre Vest. Vă aşteptăm cu drag, vă promit sprijinul personal, dar şi sprijinul puternic din partea colegilor mei din Guvern”.
În discursul său, Iurie Leancă a încurajat potențialii investitori italieni să vină în țara noastră, dar nu înainte de a face o prezentare despre situaţia economică din Republica Moldova.
„Atenţie sporită o atribuim examinării constrângerilor care există în mediul de afaceri. Acum două săptămâni, Guvernul a adoptat o foaie de parcurs pentru eliminarea constrângerilor critice în calea afacerilor, care prevede circa 90 de măsuri legislative și normative pentru înlăturarea acestora”, a declarat şeful Cabinetului de Miniştri.
Premierul Iurie Leancă a menţionat despre cele două acorduri de finanţare cu Banca Europeană pentru Investiții şi Banca Europeană pentru Reconstrucție şi Dezvoltare cu privire la construcția drumurilor. Lucrările vor începe în 2014. Acestea vor asigura investiţii crescânde în infrastructura drumurilor, ceea ce va oferi un impuls de competitivitate economiei, se arată într-un comunicat al Guvernului.
„Republica Moldova se tranformă uşor într-un mare şantier, şantier din punct de vedere a reabilitării drumurilor, şantier de interconexiune pe plan energetic, astfel incât să construim un sistem energetic mai puţin vulnerabil de variaţiile politice”, a spus Prim-ministrul.
Ulterior, câţiva membri din echipa de atragere a investițiilor din cabinetul Prim-ministrului moldovean au făcut o prezentare detaliată despre climatul economic din Republica Moldova.

Taguri: #Iurie Leanca
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *