Merkel promite “4 ani noi de succes”

2013-09-20 14.33.45
Foto:Publicitate electorală a liderului CDU, Angela Merkel, lângă una din autostrăzile din Germania, Westfalia.

Cancelarul german Angela Merkel, a cărei coaliție conservatoare a învins electoralele organizate duminică în Germania, a salutat “super-rezultatul” obținut de conservatori și a promis “patru noi ani de succes” la conducerea executivului german.

Merkel își asigură astfel al treilea mandat consecutiv de cancelar și devine al treilea politician german ce reușește această performanță, după Konrad Adenauer și Helmut Kohl.

În discursul rostit după anunțarea primelor rezultate ale sondajelor la ieșirea de la vot, Angela Merkel a subliniat totuși că este prematur să discute despre intențiile avute în vedere pentru noul cabinet.

”Vom face tot posibilul în următorii patru ani, împreună, pentru a-i face ani de succes pentru Germania. Este prea devreme să spunem cum vom proceda, dar astăzi trebuie să sărbătorim”, a spus lidera conservatorilor germani în fața susținătorilor săi.

Contracandidatul cancelarului actual, Peer Steinbrück, SPD
Contracandidatul cancelarului actual, Peer Steinbrück, SPD

La scurt timp după anunțarea rezultatelor exit-pollurilor, liderul social-democrat Peer Steinbruck, principalul rival al politicienei conservatoare, a afirmat că acum “mingea se află în terenul lui Merkel” pentru a decide configurația viitorului guvern federal german.

Campania pentru susținerea electoralei ”Și tu?”
Campania pentru susținerea electoralei ”Și tu?”
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *