Ce locuri poate vizita premierul Leancă în Italia

IMG_4510
Foto:Ce locuri poate vizita Premierul în timpul vizitei sale în Italia. PC: gov.md

Prim-ministrul Iurie Leancă se va afla, la sfârșitul acestei luni, într-o vizită de două zile în Italia. #diez vine cu sugestii pentru locurile care nu trebuiesc omise în timpul vizitei.

Verona este, in acelasi timp, orasul celor mai faimosi indragostiti ai tuturor timpurilor: Romeo si Julieta.PC: diariodeteruel.es
Verona este orașul celor mai faimoși îndrăgostiți ai tuturor timpurilor: Romeo si Julieta. PC: diariodeteruel.es

28 septembrie, Premierul va merge la Verona unde va discuta cu moldovenii din diasporă.

 

Veneția este cunoscută pentru tururil ei cu Gondola. PC: Kazuo Ishiguro
Veneția este cunoscută pentru tururile cu gondola. PC: Kazuo Ishiguro

29 septembrie, șeful Cabinetului de miniștri va participa în Veneția la un for cu tema: „Oportunitățile de investiții în Republica Moldova“. La eveniment vor fi prezente peste 50 de companii mari din regiunea Veneto, dar și reprezentanți ai Guvernului de la Roma, membri ai asociațiilor din diasporă și echipa de atragere a investițiilor din cabinetul Prim-ministrului moldovean. Iurie Leancă va ține un discurs și va încuraja potențialii investitori italieni să vină în țara noastră. Este pentru prima dată când o asociație din diasporă, în colaborare cu instituții guvernamentale, organizează un asemenea eveniment la scară atât de largă.

 

Unul din simbolurile orașului italian este catedrala St. Anton. PC: it.wikipedia.org
Unul din simbolurile orașului italian este catedrala St. Anton. PC: it.wikipedia.org

În după-amiaza zilei, Premierul se va alătura diasporei din Padova la un spectacol organizat în piața Prato della Valle. Concertul va fi susținut de formația „Zdob și Zdub“, dar vor evolua și artiști stabiliţi cu traiul în peninsulă. Evenimentul este organizat de asociația „Baștina” pentru comunitatea originarilor din Republica Moldova, dar și pentru italieni, Padova fiind orașul cu cel mai numeros grup de cetățeni moldoveni din Italia.

În regiunea Veneto, unde se vor desfășura toate aceste acțiuni, sunt cei mai mulți originari din Republica Moldova comparativ cu alte țări din Uniunea Europeană. În anul 2011, în Italia erau 157.000 de mii de moldoveni. Spectacolele sunt organizate cu prilejul sărbătorilor naționale „Ziua Independenței” și „Limba Noastră“, fiind deja o tradiție ca acestea să se desfășoare în diasporă, în lunile septembrie și octombrie, imediat după concedii.

Sursa: gov.md

Taguri: #Iurie Leanca
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Nata Andreev
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *