Un restaurant cu bucate moldovenești a fost inaugurat în Portugalia

doina22
Foto:Sarmalele reprezintă un fel al bucatelor tradiționale care vor fi servite în acest restaurant. PC: moldovenii.md

Moldovenii din Portugalia se vor putea simți mai aproape de casă. La restaurantul „Sabores da Moldávia” din Almada, vor mânca ca la bunica.

Localul a fost deschis la inițiativa Ligii Femeilor Moldave din Almada, în frunte cu Natalia Sălcuteanu, pentru a promova valorile naţionale prin intermediul gastronomiei tradiţionale. La ceremonia de deschidere a restaurantului, moldovenii au prezentat și un spectacol artistic cu muzică şi dansuri populare.

În traducere, „Sabores da Moldávia” înseamnă „Arome de Moldova”.
Prezent la eveniment, Victor Lutenco, directorul Biroului pentru Relaţii cu Diaspora, a adus mulţumiri autorităţilor portugheze pentru sprijinul acordat diasporei moldoveneşti în menţinerea şi perpetuarea limbii, culturii şi tradiţiilor naţionale, relatează TVR.

Lutenco a înmânat Ligii Femeilor Moldave un drapel cu simbolica de stat moldovenească şi echipament tehnic pentru recepţionarea canalelor moldoveneşti de televiziune. De asemenea, oficialul le-a înmânat diplome de gradul I ale Guvernului Republicii Moldova celor mai activi membri ai Ligii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *