Rafael Nadal câștigă al doilea său US Open

vlcsnap-2013-09-10-08h53m58s236
Foto:Tradiționala încercare de a verifica autenticitatea trofeului din partea lui Nadal

Rafael Nadal l-a învins cu scorul de 2-6 6-3 4-6 1-6 pe liderul WTA, Novak Djokovic în finala US Open, care a avut loc în această noapte. Spaniolul a avut nevoie de 4 seturi și 3 ore și 20 minute ca să cucerească pentru a doua oară în cariera sa acest trofeu.

Finala jucată între primii doi lideri mondiali la tenisul de câmp a fost una incendiară. Nadal a dominat începutul și sfârșitul jocului, iar Djokovic a reușit să demonstreze de ce e numărul 1 în mijlocul partidei.
Totuși din cauza că spaniolul a cucerit sezonul acesta două turnee de Mare șlem, la finalul anului îl va detrona pe sârb. Vă reamintim că regele gruntului a mai câștigat Turneul de tenis de la Roland Garros, la care deține recordul de 8 titluri. Acum el are în palmares 13 titluri de Grand Slam.
Anul acesta Rafa s-a întors cu succes în marele tenis, după ce anul trecut a suferit o accidentare la geninchi. El a jucat și a câștigat la câteva turnee mai inferioare, care au servit drept antrenament bun.

În interviul după de după meci învingătorul a declarat: ”Niciodată nu m-am gândit că așa ceva se poate întâmpla. Mă simt norocos de când m-am întors.” Cât despre finala propriu-zisă și de adversar, Nadal spune: ”Să joci împotriva lui Novak este ceva special, nimeni nu poate să-mi aducă jocul la un așa nivel.

La rândul său, Djokovic nu a fost rezervat la laude în adresa adversarului: ”A fost prea bun. Cu siguranță merită să câștige acest meci și trofeu.” La sfârșitul discursului său, sârbul a promis că și la anul viitor se va întâlni cu susținătorii săi aici.

Urmăriți secvențele din meci aici:

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *