(foto,video) Fotograful moldovean Iurie Belegurschi a ajuns co-autor de carte

968970_391990377572825_2014136308_n
Foto:Iurie Belegurschi alături de caii islandezi PC: Iurie Belegurschi Photography

Iurie Belegurschi, moldoveanul pentru care fotografia a devenit cea mai mare pasiune și care a imortalizat anterior Aurora Boreală și landscape-urile din Islanda a ajuns co-autor al unei cărți în Islanda.

Totul a început de la prim-vicepreşedintele parlamentului estonian, care a citit pe o rețea de socializare creațiile unui scriitor, de origine tot estonian, dar stabilit în Islanda, transmite prime.md

 

Peșterile de gheață ale Islandei surprinse de Iurie  PC: Iurie Belegurschi Photography
Peșterile de gheață ale Islandei surprinse de Iurie PC: Iurie Belegurschi Photography

Întâmplător, pe aceeași rețea a văzut fotografiile tânărului moldovean, Iurie Belegurschi, cunoscut pentru imaginile deosebite pe care le reproduce în una dintre cele mai nordice țări din Europa. A decis să unească operele celor doi autori, virtual ce-i drept, ca într-un final să iasă o carte.

 

„Vânătoarea de aurore boreale”  PC: Iurie Belegurschi Photography
„Vânătoarea de aurore boreale” PC: Iurie Belegurschi Photography
Groenlanda PC: Iurie Belegurschi Photography
Groenlanda PC: Iurie Belegurschi Photography

Ţara Vulcanilor, cum mai este numită una dintre cele mai nordice state europene, l-a atras inițial pe Iurie Belegurschi într-un sistem de studii bine pus la punct. Ca mai apoi, natura Islandei – gheizerele, vulcanii, ghețarii masivi – să-l țină captiv pentru mai mulți ani. În scurt timp, tânărul moldovean s-a transformat într-un vânător de imagine, imortalizând prin poze cele mai frumoase locuri din această țară. Astfel, fotografiile sale au ajuns să fie publicate în multe reviste de specialitate din Islanda, dar și Europa.

 

Tromso, Norvegia PC: Iurie Belegurschi Photography
Tromso, Norvegia PC: Iurie Belegurschi Photography

Operele sale nu au trecut neobservate şi de prim-vicepreședintele Parlamentului estonian, Laine Randjärv, care tocmai citise pe o rețea de socializare creațiile unui scriitor estonian, stabilit în Islanda.

 

Iurie Belegurschi în Groenlanda PC: Facebook
Iurie Belegurschi în Groenlanda PC: Facebook

Oficialul estonian a unit virtual creațiile scriitorului Risto Laur şi ale fotografului Iurie Belegurschi, astfel încât cartea moldo-estoniană „Spre Islanda” să prindă viață.

 

Munții islandenzi PC: Iurie Belegurschi Photography
Munții islandenzi PC: Iurie Belegurschi Photography

În prezent, Iurie Belegurschi își încheie o nouă expediție de explorare a munților islandezi. Cartea a fost tipărită în 900 de exemplare, iar o bună parte din cheltuielile pentru publicare a fost suportată de o fundație din Moldova şi Ambasada Moldovei în Estonia.

Mai multe poze de ale moldoveanului Iurie Belegurschi puteți vedea pe pagina oficială a acestuia Iurie Belegurschi Photography.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *