(foto,video) Dorin Chirtoacă decorat cu Ordinul Coroana României în grad de Cavaler

chirtoaca
Foto:Principesa Margareta și Dorin Chirtoacă PC: Captură Video PublikaTV

Primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă a fost decorat de către Casa Regala română, cu ordinul Coroana României în grad de cavaler.

După ce la sfârșitul lunii iulie Majestatea Sa, Regele Mihai I al României, a decis sa îl decoreze pe Dorin Chirtoacă, primarul general al Municipiului Chişinău, cu Ordinul Coroana României în grad de Cavaler, astăzi, 10 septembrie. Decernarea ordinului a avut loc în România.

Dorin Chirtoacă a participat la ceremonia de decorare care a avut loc la Castelul Peleş din Sinaia. Ordinul i-a revenit pentru „întreaga sa activitate, pusă în slujba locuitorilor Chişinăului, a economiei, culturii şi bunăstării urbei sale. Pentru activitate profesională în îndeplinirea mandatului său, pentru susţinerea publică şi curajoasă a principiilor europene, pentru că reprezintă un model pentru tânăra generaţie“. Distincţia i-a fost înmânată de una dintre fiicele regelui Mihai, principesa Margareta. La festivitate a fost prezent şi unghiul edilului, liberalul Mihai Ghimpu. Evenimentul s-a desfășurat în lipsa Regelelui Mihai I al României.

 

PC: Facebook/Mihai Ghimpu
PC: Facebook/Mihai Ghimpu

Ordinul Coroana României recompensează meritele cetaţenilor români şi străini care aduc un aport substanţial la dezvoltarea şi consolidarea României, prin acţiuni publice sau prin excelenţă în profesie, pentru fapte puse în slujba Statului şi a Naţiunii.

1175599_513990808686158_91303768_n

Ordinul are cinci grade: Cavaler, Ofiţer, Comandor, Mare Ofiţer şi Mare Cruce. Membrii Ordinului sunt numiti pe viata. Până acum, nimeni din Republica Moldova nu a fost decorat de către Majestatea Sa, Regele Mihai I al României.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *