Elevii vor învăța cum să-și organizeze o afacere

scoala-profesionala
Foto:scoalaedu.ro

Elevii din instituțiile de învățămînt secundar profesional și din cele opt colegii cu profil agricol studiază obligatoriu, începînd cu luna septembrie curent, disciplina Bazele Antreprenoriatului.

Elevii din instituțiile de învățământ secundar profesional și din cele opt colegii cu profil agricol studiază obligatoriu, începând cu luna septembrie curent, disciplina Bazele Antreprenoriatului. Aceștia vor putea obține competențe antreprenoriale și vor învăța cum să-și dezvolte o afacere proprie, ne informează Ministerul Educației.

Profesorii, care predau disciplina menționată, au fost instruiți pe parcursul anului de studii 2012-2013, perioadă în care curriculum-ul a fost pilotat cu succes în 15 instituții de învățământ secundar profesional.

Viceministra Educației, Loretta Handrabura a menționat că „pilotarea cursului Bazele Antreprenoriatului a demonstrat că spiritul antreprenorial va ajuta elevii să se adapteze la necesitățile actuale și viitoare ale pieței forței de muncă, dar şi să pornească o afacere proprie. Competența antreprenorială trebuie dezvoltată din timpul școlii şi reprezintă un angajament conștientizat ca impact de perspectivă atât pentru individ, cât şi pentru societate.”

Curriculum-ul la Bazele Antreprenoriatului a fost suplimentat cu un set de materiale didactice:
# Ghidul de implementare planului de învățământ;
# Sugestii de proiectare a lecțiilor (set de materiale didactice);
# Caietul de sarcini pentru elevi.

Curriculum-ul modular și suportul de curs pentru această disciplină a fost elaborat în cadrul proiectului „Activitatea de instruire în Antreprenoriat şi angajare în câmpul muncii” (MEEETA-II), finanțat de Fundația Internațională Liechtenstein Development Service şi implementat de către Winrock Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *