Guvernului i se cere mai multă transparență decizională

sedinta guvernului2
Foto:Mai mult transparență decizională a cerut CNP din partea Guvernului. PC trm.md.

Consiliul Naţional pentru Participare (CNP) solicită Guvernului să asigure transparenţa decizională a proiectelor pe care le examinează.

În cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele CNP, Sergiu Ostaf a declart că 11 din 22 de proiecte incluse pe ordinea de zi a şedinţei executivului din 4 septembrie nu se încadrează în transparenţa decizională.

De asemenea acesta a mai menţionat că Guvernul introduce uneori pe ordinea de zi proiecte care nu au fost văzute de societatea civilă. Plus la aceasta, nu este respectat nici termenul legal de introducere a chestiunilor pe ordinea de zi a şedinţei – cu 3 zile înainte. „Mai multe proiecte au fost introduse în seara zilei dinaintea şedinţei. Noi practic nici nu am avut timp să le examinăm. La şedinţa de săptămâna trecută 2 proiecte au fost introduse pe ordinea de zi efectiv cu 2 ore înainte de şedinţă”, a relaltat preşedintele CNP.

CNP a redactat o adresare către prim-ministrul Iurie Leancă, în care salută expedierea  subiectelor la adresa CNP cu 3 zile înaintea şedinţei, dar îşi exprimă regretul că 7 subiecte au fost incluse pripit pe ordinea de zi. Consiliul manifestă interes pentru un dialog sincer cu Guvernul şi doreşte să coopereze pentru a îmbunătăţi actul de guvernare, a mai spus Sergiu Ostaf.

Sursa: IPN

Taguri: #Iurie Leanca
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *