Polonia are un nou ataşat militar în țara neutră – Republica Moldova

image-03
Foto:polonia a desemnat un nou atașat militar în Republica Moldova. PC: army.md

Vitalie Marinuța a avut astăzi, 30 august, o întrevedere cu Ambasadorul polonez Artur Michalski în urma căreia s-a anunțat că colonelul Jan Mysczynski va fi atașat militar în RM.

Acordul privind colaborarea militară moldo-poloneză a fost semnat la 27 octombrie 1998 la Varşovia, astfel , în cadrul întrevederii, Vitalie Marinuţa şi-a exprimat convingerea experiența polonă este de folos Moldovei: „Polonia dispune de o experienţă vastă în domeniul dezvoltării şi modernizării sectorului de securitate şi apărare, iar Republica Moldova ar putea prelua această experienţă pentru reformarea domeniului respectiv în ţara noastră.”

Potrivit lui, Polonia ar putea să joace un rol mai important în securitatea europeană, prin participarea militarilor moldoveni în operaţiuni internaţionale de stabilizare şi menţinere a păcii, desfăşurate de Uniunea Europeană sub egida ONU, relatează Ministerul Apărării din RM.

Ambasadorul Artur Michalski a declarat că Polonia este dispusă să ofere consultanţa şi expertiza necesară pentru reformarea sectorului de securitate şi apărare. „Sperăm să identificăm mai multe domenii de cooperare, care ar da un nou impuls cooperării bilaterale, în special, în direcţia de instruire. De asemenea, vreau să reafirm disponibilitatea Poloniei, prin intermediul Ministerului Apărării, de a oferi sprijin în funcţie de necesităţile Ministerului Apărării al Republicii Moldova”.

Colonelul Jan Mysczynski a afirmat că pentru el este un privilegiu să deţină funcţia de ataşat militar în Republica Moldova şi a dat asigurări că va contribui la desfăşurarea activităţilor care vor face obiectul cooperării bilaterale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *